ŠEST VRSTA ŽENSKOG ORGAZMA: Opijajući, u sekvencama..

Jedna od najvećih stručnjakinja na polju seksa, Tracey Cox, tvrdi da žena može da oseti nekoliko vrsta orgazama, a evo kako ih je ona i razvrstala.

Klitoralni orgazam

Najčešći tip orgazma nastaje stimulacijom klitorisa i područja pokraj klitorisa. Mnogi seksolozi vode raspravu da li je zapravo svaki ženski orgazam povezan na neki način sa klitorisom. A to opravdavaju time da čak i ako doživite orgazam putem penetracije to je zato što koren klitorisa doseže duboko i može biti stimulisan i tokom seksa. Vode se rasprave i koliko veličina i pozicija klitorisa utiču na postizanje orgazma. Ako je ispupčen i smešten niže, žena će lakše postići orgazam.

G tačka orgazam

G tačka je tema brojnih rasprava kada je ženska seksualnost u pitanju. da li postoji ili ne postoji, gde se tačno nalazi, kako je stimulisati... Teme su brojne. G tačka se nalazi u unutrašnjosti par centimetara od ulaza u vaginu, a smeštena je na prednjoj strani. Tracey Cox savetuje da tokom misionarske poze ispod guze stavite jedan do dva jastuka - bićete oduševljeni rezultatom.

Opijajući orgazam

On je kombinacija klitoralnog orgazma i onog postignutog stimulacijom G tačke. Najbolje ćete ga postići ako kombinujete poze koje stimulišu najbolje vašu G tačku, a ujedno ćete vi ili partner stimulisati klitoris.

Aktivni orgazam
Nekoliko trenutaka pre vrhunca, počnite da stiskate mišiće koje koristite tokom takozvanih Kegel vežbi.

Višestruki orgazam
Trik postizanja višestrukog orgazma je u stimulaciji različitih područja različitim tempom i jačinom, a ne fokusiranje na samo jednom području. Nakon što ste doživeli orgazam, neka partner prestane da vam stimuliše klitoris i neka se prebaci na neku drugu erogenu zonu koju volite.

Orgazam u sekvencama
Mnogi veruju da je upravo ovde riječ o višestrukim orgazmima. Razlika je što višestruki orgazam traje mnogo duže i intenzivniji je. Kada je orgazam u sekvencama u pitanju, reč je o više orgazama tokom jedne seanse seksa. A i ovde vredi isto pravilo - raznolikost i stimulacija različitih erogenih zona.

Pogledajte još