NALETI KIŠE U SPLITU: Jako nevreme potopilo ulice i paralisalo grad

Drugo veče zaredom Split i okolinu u 18,30 sati pogodilo je jako nevreme praćeno obilnom kišom, koja je u vrlo kratko vreme ne samo potopila gradske ulice, već i podrume, prizemne stanove, kuće, sportske dvorane, pa čak i banku, dok je deo ulica u istočnom delu grad bio zatvoren.

Pod naletom velike količine kišnice nisu izdržali ni gradski šahtovi koji su iskakali iz svog ležišta i dodatno potapali već namočene gradske ulice stvarajući gužvu u saobraćaju.

Najduža splitska ulica Vukovarska najteže je prošla pod naletom vode, pa je njen deo u istočnom delu grada u jednom momentu bio toliko potopljen da automobili nisu mogli da prolaze.

Na terenu su sve raspoložive ekipe koje pomažu u ispumpavanju vode sa gradskih ulica, iz kuća, prizemnih stanova, sportskih dvorana, pa čak i iz jedne banke u koju je poprilično prodrla voda.

Štete od poplave će biti velike, ističu vatrogasci, koji ni samo ne mogu da izbroje na koliko su mesta intervenisali, a kiša je na splitskom području tek započela jer lokalni meteorolozi za petak najavljuju još obilnije padavine.

kurir

Pogledajte još