Vulin: Uskoro odluka o smanjenu plata i penzija

Ministar rada Aleksandar Vulin izjavio je danas da će detalji o merama za smanjenje plata i penzija biti predstavljeni vrlo brzo i "da su tu svi elementi na osnovu kojih će se doneti ta odluka".

"Saznaćemo vrlo brzo, ali hajde da radimo jednu pa drugu stvar. Kada uredjujemo minimalnu zaradu i tu morate poći od najave za smanjivanje plata i penzija jer ne možete doneti odluku o smanjivanju plata i penzija pre nego što se reguliše minimalna zarada", rekao je Vilin novinarima nakon sednice SES-a .

On je rekao da su to ozbiljni delovi računice i da je najlakše izaći sa gotovim rešenjem, ali da je potrebno da to rešenje bude sprovedeno u život.

"Mi hoćemo da ga sprovedemo u život, predsednik vlade se vratio i zna se red. Mislim da su svi elementi tu, imamo stav MMF-a, i to je trebalo sačekati da nam kažu šta oni žele od nas, imaćemo i stav Socijalno ekonomskog saveta kada je u pitanju minimalna zarada i na osnovu toga na nama je da donesemo odluku", kazao je Vulin.

"Stav MMF-a je isti svuda u svuda u svetu- režite na svoj način, jako smanjite penzije i jako smanjite zarade, davanja, kako u javnom tako i socijalnom sektoru, sve što možete izbacite i ono što ne možete posebno izbacite i gledajte da preživite sa svim tim. To je uvek stav MMF-a", naveo je Vulin.

Izvor: Blic

Pogledajte još