Hrvatskoj preti novi vodeni talas: Vanredno stanje u Karlovcu (VIDEO)

0

Zbog obilnih kiša situacija u susednoj republici sve je dramatičnija. U Dubrovniku je poplavljeno 50 kuća, a u Karlovcu je jutros proglašeno vanredno stanje i najavljena evakuacija stanovništva.

U centralnom delu Hrvatske, Karlovcu je jutros, oko pet sati, proglašeno vanredno stanje zbog visokog vodostaja Korane i Kupe i najavljena je moguća evakuaciju dela stanovništva, saopštila je portparolka gradske vlasti Ana Župančić Žunac i dodala da je vodostaj reka viši nego što je bio u februaru.

U kritičnim naseljima sprovode se aktivnosti izmeštanja materijalnih dobara i bolesnih i nepokretnih osoba na više spratove objekata uz pomoć pripadnika operativnih snaga vatrogasaca za zaštitu i spašavanje.

Na moguću evakuaciju upozoravaju se stanovnici uz reku Kupu iz Kobilica Pokupskog, Husja, Donjeg Mekušja, Vodostaja, Gornjeg Mekušja i stanovnici uz reku Koranu iz Mostanja, Logorišta, Male Švarce, Turnja i Belajskih Poljica u opštini Barilović.

Neprestana kiša koja pada u Hrvatskoj izazvala je strašne poplava, naročito na području Dubrovnika. Poplavljeno je skoro 50 kuća, a policija i vatrogasci spašavaju ljude zarobljene u vodenoj bujici.

Izvor: Blic

Foto: Printskrin sa Youtube

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.