Miss Lady Kier (Deee-Lite)

Kao novogodišnji Loud and Clear party, u ”MAIN” room-u kluba Poseydon – Sonique, DJ Marcus James i Dee Face.
Za one koji žele da budu u probranijem društvu u “FILTHY GORGEOUS” room-u će nastupiti Lady Kier (ex-Deee-Lite), DJ Murray McKee i domaći DJ-evi Aćim i Pookie

Halo, Halo…
Ovde Lady Kier…

Zdravo Lady Kier! Kada sam pozvao prvi put da najavim intervju, neka osoba se javila i rekla da sam pogrešio. Morali ste da se uverite da moj poziv nije od strane nekog čudaka.
Koji poziv ti je bio najčudniji?

Joj, ima jedan progonitelj... On tako zove da bi... Ma, samo zove u nedogledno vreme.

Moram da ti priznam da se malo plašim. Na tvom web sajtu nema najave za tvoj dolazak. Trebalo je da dođeš i pre tri-četiri godine. Šta se tada dogodilo? Mislim, jel’ stvarno dolaziš sada?
Stvaaarno dolazim! Kada je trebalo da dođem prošlog puta, mislim da je bilo nekih problema sa mojim pasošem. Mora da je to bilo to. Ja zapravo nikada nisam propustila tezgu. Sećam se da jednom nisam stigla da izvadim novi pasoš, tako da je to sigurno to.

U redu. Tada te nismo videli, ali sada dolaziš za Novu godinu. Da li to veče treba da očekujemo DJ set ili nekakav live act?
Ovih dana radim i jedno i drugo. Ovaj nastup trebalo bi da bude ipak DJ set. Ali, ako  mi mikrofon bude pri ruci, sigurno je da ću ga dohvatiti i otpevati nekoliko pesama.

O, molim te, prihvati se i mikrofona!
Ako ga bude bilo, svakako!

Najavljuju te kao bivšu članicu sastava Deee-Lite. Jesi li ponosna na to ili ti je malo dosadilo?
Pa, ponosna sam. Ne vrtim svoje ploče ali mi je drago da drugi DJ-evi to rade. Zbog toga ne moram ja. Prošlo je deset godina od kada nisam u centru pažnje. Prošlo je dovoljno godina da mogu lepo sve da sagledam. Nisam mogla to neko vreme. Sada kada imam nastup, lagodno otpevam nekoliko pesama Deee-Lite-a.

Koje su to pesme? Groove Is In the Heart i šta još?
Menjam ih zavisno od nastupa. Zavisi od mase. Ima ih četiri-pet – I Won't Give Up, I Just Wanna Hear a Good Beat, Deep Ending, Love Is Everything… Obožavaoci traže svašta, ali da, uvek odradim Groove Is In the Heart… What Is Love takođe…

Dakle, slušaš svoje fanove? Ispunjavaš im želje?
Da, da, svakako! Na kraju se svede na to da traže isto.

Groove Is In the Heart?
Pa, da. Ali, zapravo, to traže organizatori. Fanovi traže nekoliko pesama, pa se uvek svede na nekih sedam. Sada je zabavno da to radim. Dovoljno je vremena prošlo. Pritom, mislim da je moj novi materijal takođe dobar, tako da mogu da radim zajedno. Dok sam spremala sve ovo novo, mislila sam – Ma, neću da radim Deee-Lite na nastupima… Sada sam srećna povodom svega toga.

Još jedno pitanje koje je u vezi sa Deee-Lite. Reci mi, sastav je dobio ime prema pesmi Cola Portera?

(peva)
It's delightful, it's delicious, it's de-lovely

Jesi li gledala film?
Nisam!

Trebalo bi. Izašao je još 2004. godine.
Čekaj, o Colu Porteru?

Naravno!
Stvarno?! Nisam znala!

Eto preporuke… Nego, ti si zapravo modni dizajner. Oblačila si ceo Deee-Lite. Sta ćeš obući za to posebno novogodišnje veče?
Hm… potrudiću se da nađem najružniju moguću haljinu! Biće nešto ogavno. Čisto zbog Nove godine.

Jel’ dolaziš sama?
Samo ja. Ali, nosim novi remix Luisa Bege, Jocelyn Brown će biti sa mnom. Njen sam veliki fan. Neću se osećati usamljenom. Povrh svega, toliko potencijalnih prijatelja u Beogradu.

Naravno. A, jel’ znaš za Sonique?
I ona će biti tu?! To nisam znala!

Poznaješ li je ili znaš za nju?
Nikada je nisam upoznala, ali naravno znam za nju.

Eto prilike da se upoznate.
Da, pošto znam neke ljude sa kojima je radila. Mark Moore je moj dobar prijatelj.

Hvala ti.
Nadam se da se vidimo 31. decembra.

Vojkan Bećir

Pogledajte još