Ovo su nova pravila u seksu, naučite ih

1. Vi ste na potezu
Staro pravilo da on mora napraviti prvi potez već dugo ne važi. Nema više muško-ženskih podela na zadatke i poteze. Žene su se dugo borile za svoja prava i emancipaciju, ali neke od njih još uvek očekuju da muškarac njima prvi priđe, pozove ih na sastanak, plati večeru ili generalno - da ženi da do znanja da ga zanima. Jasno je da i dalje žene žele biti poželjne i da se muškarac oko njih mora malo potrudi, ali to više nije pravilo i samo je bonus. Budite samostalne i po pitanju intimnih odnosa - iznenadite muškarce neočekivanom inicijativom.

2. Nije samo dugi seks najbolji
Nekada se smatralo da se samo dužina seksa računa i to uz pravilo "što duži – to bolji". Muškarci su čak dobijali i komplekse zbog neizdržljivosti, ali sada se mogu opustiti. Po novom je samo bitno da je dobro, i da oboje uživaju, bez obzira koliko god trajalo. Uživajte u brzom seksu.

3. Podelite fantazije s partnerom
Pre su žene fantazije čuvale samo u svojoj glavi, a danas ih slobodno mogu ispričati partneru. To će, štaviše, podgrejati atmosferu u krevetu i u vezi, jer će pojačati vašu intimu i poverenje. Nemojte se stideti da pričate o seksu, a pogotovo ne o onome što želite od svog seksualnog partnera, jer on je tu da vas zadovolji.

4. Seks nije samo penetracija
Seks je sve ono što nas uzbuđuje, pa to može biti otvoreni razgovor o seksu ili strastveno ljubljenje kao predigra. Više stvar nije samo u penetraciji, nego u ženinom orgazmu koji može doći na različite načine.

5. Seks ne mora biti spontan da bi bio dobar
Naravno da niste slučajno obukli seksi donji veš, napravili romantičnu večeru ili slučajno flertovali celu noć s određenom osobom, što znači da ste seks stavili u vlastiti raspored. Ovo je pogotovo čest slučaj kod zaposlenih parova s decom, koji ukoliko žele da održe kvalitetan seksualni odnos, moraju svakako planirati seksi trenutke, jer posao, deca i ostale porodične obaveze predstavljaju ozbiljnu prepreku na putu do spontanog seksa.

6. Za prvi seks nema pravila
Nekada je postojalo pravilo da se ne upuštate u seksualne odnose za vreme prva tri sastanka. Sada više nije važno jeste li se našli 3. ili 33. put, nego je najvažnije slediti vlastiti instinkt. Ovo nije pravilo koje vam danas dopušta da spavate sa svima koje prvi put vidite, već pravilo koje stavlja vas na prvo mesto - slušajte sebe, svoje želje i osećaje.

7. Ravnopravni partneri u seksu
Uvreženo je bilo mišljenje da je muškarac glavni inicijator seksualnih odnosa, što se već odavno promenilo. To podrazumijeva podsticanje seksa, promenu seksualnih poza, predlaganje seksualnih igrica ali i ono najbitnije - kontinuirano istraživanje. Bez obzira je li riječ o seksualnoj avanturu ili bračnom seksu, jedno je bitno - nikad ne treba misliti da znamo sve o seksu ili da smo svog partnera 100 posto upoznali u to smislu.

8. Ne izbegavajte razgovor o kontracepciji
Nekada je kontracepcija bila tabu tema i devojke su se snalazile kako su znale i umele, jer se smatralo da ćete muškarca time samo oterati od sebe. Danas slobodno možete o tome porazgovarati pre nego se uopće nađete u horizontali. Takođe, pravilo koje kaže da je muškarac odgovoran za zaštitu odavno ne postoji. Za siguran seks odgovorni ste oboje.

Izvor: Portal oko

Pogledajte još