OTKRIJTE: Situacije u kojima je u normalno da ste ljubomorni

Kada ga uhvatiš kako “skida pogledom” drugu
Sasvim je normalno da “odmerite” nekoga ko dobro izgleda (na to niko nije imun). Međutim, ako on pilji i skida pogledom drugu ženu dok je s tobom, to je sasvim neprimereno i nepristojno. Kaži mu da ti to smeta.

Njegova nova koleginica izgleda kao manekenka
Budući je radno mesto “najplodnije” tlo za prevaru, ovo je potencijalno opasna situacija. Ali, pre nego što pošiziš, priznaj mu da se osećaš malo nesigurno. Nakon toga proceni njegov odgovor: ako je osećajan i umirujući, među njima nema ništa. Ipak, ako te “otkači”, to je signal da između njih nešto ima.

Kada se viđa sa bivšom na piću
U ovom slučaju je potrebno da obratiš pažnju na znakove upozorenja: nije te upoznao s njom, nedavno su raskinuli, izletelo mu je da i dalje oseća nešto prema njoj ili je ona izrazila ljutnju ili ljubomoru prema tebi. Sve navedeno ukazuje da bi se, ispod površine, moglo dešavati i nešto više.

Neće da ti kaže kome šalje sms-ove
Postoje tri mogućnosti zašto to radi:
1) ako si prilično nasrtljiva da saznaš svaki njegov pokret, to može biti znak otpora
2) možda namerno želi da te iritira iz nekog razloga
3) možda je zaista glup da se dopisuje s drugom dok je s tobom. U svakom slučaju, isteraj stvari na čistac i saznaj šta se stvarno događa.

Izlazi sam sa svojim prijateljicama

Ako si ih upoznala i svi zajedno izlazite s vremena na vreme, onda nema mesta za brigu. Ali, ako on često kupuje nekoj od njih poklone, ako se viđa sa njima redovno (recimo, svakog četvrtka uveče) ili ako mu glas omekša kada priča s njima, možda je nešto drugo u pitanju.

Često govori kako je tvoja prijateljica seksi
Ovo i nije strašna stvar, sve dok se uklapa u kontekst razgovora, na primer, ako pričate o tome kako ljudi izgledaju. Međutim, ako njegov komentar dolazi “iz vedra neba” ili ako to često spominje, onda to znači da ga ona privlači, što je sasvim OK, sve dok ne poduzima bilo kakve korake u tom pravcu. Ako ti smeta, kada sedeći put to spomene, reci mu da ti se baš sviđa njegov najbolji drug. To bi ga trebalo ućutkati.

Izvor: Portal oko

Pogledajte još