Astronaut tvituje sa dna okeana pre šetnje svemirom!

0

Astronaut Džeremi Hensen trenutno živi na dnu Atlantskog okeana u bazi "Aquaris Reef" u Floridi, 20 metara ispod površine…

Džeremi će tu provesti sedam dana kako bi se pripremio za buduće misije u svemiru. Hensen svoje iskustvo deli sa tviterašima postavljajući fotografije iz mora. „Prvo noćno spavanje na dubini od 20 metara u okeanu. Imam odličan krevet. Čujem kako voda struji i druge čudne zvukove“, tvitao je.

Kanadski astronaut kazao je kako će se na ovaj način pripremiti psihički za svemirsku misiju. „Ići ćemo u šetnju svemirom, a istraživanje okeanskog dna je isto kao da ste na asteroidu ili površini Marsa“, rekao je ranije Hensen.
Tridesetosmogodišnji astronaut je vođa istraživanja za NASA-ine misije u ekstremnim okruženjima. Biće vođa četvorici članova posade tokom ovog događaja koji će trajati sedam dana.
„Ima rupa na dnu koja je otvorena prema okeanu sve vreme, a vazdušni pritisak zadržava vodu van, a mi ulazimo i izlazimo. Uzbuđen sam zbog toga što ću videti život u okeanu. To mi je poput velikog akvarijuma“, rekao je Hensen.

Izvor: slobodnaevropa

Foto: yayimages

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.