Izložba Nine Nikolić ”Moj svet”

Moj svet čini: i grafički dizajn u segmentima, drvo kao omiljeni materijal čiju tehnologiju obrade poznajem od detinjstva, mali eksperimenti u šivenju i oblikovanju tekstila, lampe kao najinspirativniji kućni element, i ambalaža iliti slične vrste kutija za pakovanje.

Ovom izložbom predstavljam sve ono što me intrigira od završetka svojih studija i što meni predstavlja radost u istražvanju.

Na Višoj školi sam diplomirala kao grafički dizajner ali na temu ambalaže.Tako da je rad IRONIC /polica/kutija vezan za tu oblast. Posle završetka studija imam čast da učim i istražujem u stolarskoj radionici svog oca. Od tada se ozbiljnije bavim izradom raznih upotrebnih predmeta od drveta a najviše nameštaja. Polica CONTRA je primer malog eksperimenta police od drveta.

(old_image)

A kasnije dolaze na red i dodatni materijali koji su samo upotpunili moju porebu za poigravanjem a to je tekstil i izrada modnih i drugih proizvoda za širu upotrebu. Iz tog perioda imam jedno nagrađeno ostvarenje-patent pod nazivom 'Torbica za ruku''.

SOFTY krpena kocka kao boks za odlaganje stvari je jednostavno rešenje za dobro poznati proizvod ali bez čvrste konstrukcije. Ostale lampe su grafičko poigravanje sa funkcijom i formom. Grafička ili tipografska osnova je poslužila za praktične radove... lampe u ovom slučaju...

I na kraju moj izbor najmaštovitijih radova iz oblasti grafičkog dizajna. Svi prototipi su izvodljivi u manjim ili većim serijama.

Nina Nikolić
Pogledajte još