Stiže zima, stiže smrzavanje: Nestašica uglja u Srbiji, zabranjena prodaja!

0

Elektroprivreda Srbije zabranila je preduzećima RB "Kolubara" i TE "Kostolac" prodaju uglja industriji i građanima. Ova zabrana izrečena je pod pretnjom disciplinskim merama.

Direktor EPS-a Aleksandar Obradović poslao je 4. septembra dopis direktorima RV „Kolubara“ i TE „Kostolac“ u kom preporučuje obustavu isporuke uglja za industriju i domaćinstva.

Na pitanje zbog čega su obustavili isporuku uglja, EPS je odgovorio:
„Zbog posledica majskih poplava, radi obezbeđivanja zaliha uglja na deponijama u termoelektranama kako bi se za privredu i građane Srbije obezbedilo stabilno snabdevanje električnom energijom u predstojećem zimskom periodu, Rudarskom basenu „Kolubara“ i „Termoelektranama-kopovima Kostolac“, preporučeno je da do daljnjeg obustave isporuku svih vrsta uglja i u veleprodaji i u maloprodaji za kupce u kategorijama industrija i široka potrošnja„.

„Blic“ navodi i da domaćeg uglja, koji je najjeftiniji za grejanje, sada nema ni za stovarišta koja snabdevaju građane, i da ga neće dobiti ni udruženja sindikata, penzionera i invalida, koja su ogrev ugovorila preko tendera od 29. jula.

Ukoliko se grejete na ugalj, a do sada ga niste nabavili, možete da birate – grejanje na struju ili smrzavanje. Ili pokušajte da primenite ovaj trik za zagrevanje stana!

Izvor: Blic

Foto: Yayimages

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.