Holanđanin traži fatalnu Nadu u koju se zaljubio pre 50 godina na hrvatskoj obali!

67-godišnji Holanđanin Martin Hendriks pre 50 godina je u jednom hrvatskom gradu na obali upoznao izvjsnu Slovenku Nadu Medžić. Uspomene su ga izgleda, svih ovih godina držale te je sada odlučio da se javi jednoj holandskoj radio emisiji 'Memories' koja spaja davno izgubljene prijatelje i ljubavi.

Tako je Martin fatalnu Nadu upoznao u jednom gradiću na obali, ne seća se više kojem. Nada je tamo bila sa svojom bakom. 'Kad su nam se pogledi sreli, nisam mogao odvojiti oči s nje, toliko me je očarala, a video sam da i ona mene netremice gleda. Skupio sam hrabrost, prišao joj i pitao je smem li da sednem kraj nje. Sećam se da sam pomislio: 'Bože, kako je lepa, tako graciozna i tako lepe plave kose!' Nastavili smo da sedimo celu noć, moje se društvo pomalo razilazilo, a i njena je baka otišla da spava. Mi smo, pak, ostali kraj logorske vatre celu noć', prisetio se Martin.

Posle šest nedelja svako je morao da pođe svojim putem, ali Martin se seća kako je Nada živela u Linghartovoj ulici u Ljubljani i da je želela da postane lekarka.

Mladi par sreo se i iduće godine na istom mestu, a potom su dogovorili i da će Martin na zimu doći u Sloveniju. Međutim, planove mu je osujetio otac koji mu nije dopustio da ode uzevši mu pasoš. Sa svojom Nadom čuo se putem pisama, ali i ona su u jednom trenu prestala da dolaze.

Martin je potom upisao i završio fakultet, postao profesor i srećno se oženio. Supruga mu je umrla u 50. godini, a on bi samo voleo da ponovo stupi u kontakt s Nadom. 'Voleo bih ponovo porazgovarati s njom, da vidim kako je njen život tekao, je li bila srećna kao i ja', kaže Martin.

Izvor: Slobodna Dalmacija.

Pogledajte još