Zločin u Zaklopači: Ubio prijatelja zbog para

Vladimir Anđelković (33) hicem iz karabina je u utorak u svom dvorištu u naselju Zaklopača ubio Ivana Grčića (31), a potom leš umotao u ćebe i bacio ga pored lokalnog puta Zaklopača-Vrčin, gde je telo i pronađeno.

Ubica se sutradan oko 1 sat posle ponoći sam predao policiji u Grockoj, gde je rekao da je Grčića ubio jer više nije mogao da plaća zelenaške kamate. S druge strane, rođaci porodice Grčić kažu da je Anđelković smišljeno ubio Ivana jer nije hteo da mu vrati dug od oko 4.000 evra.

Sukob zbog novca
U mestu Zaklopača muk. Dok jedni hvale Grčića i kažu da je bio izvrstan kao čovek i vredan i savestan poštar, drugi navode da je bio član lokalne ekipe koja je meštanima davala pozajmice uz veliku kamatu. Na taj način, Grčić je navodno od dvojice meštana na ime duga uzeo dve njive.
- Šta da vam kažem, dogodila se tragedija, jedan život je ugašen. Verujte mi, žao mi je Grčića - tim rečima počinje da otvara dušu Boža Anđelković, glava porodice.
- Znam da je moj sin od Grčića pre dve godine uzeo 10.000 evra da zajedno u Italiji kupe poljoprivrednu mašinu koju bi potom preprodali. Međutim, kada ju je moj sin pregledao, ustanovio je da ne valja. Hteo je tada da vrati novac Grčiću, ali mu je ovaj rekao da ne mora da žuri. Kada je odmaklo vreme, Grčić je došao po novac i rekao je da mu moj sin duguje i kamatu. Tako je sve počelo...

Boža kaže i da su prodali dva traktora i novac dali Vladimiru da ga vrati, a kako je vreme odmicalo, on je bio sve ćutljivi i povučeniji.
- Pre dva meseca mi je rekao da decu i njegovu ženu odvezem do njenih jer dobija neke pretnje. Mislio sam da nije ništa ozbiljno, sve do srede, kada je uveče došao. Bio je izgubljen, na oku, koje je bilo zakrvavljeno, imao je veliku modricu i rekao mi je da je morao da ubije Ivana. Kazao mi je da mu je ovaj pretio da će nauditi njegovoj deci. Te večeri je došao kod njega u kuću i rekao da će pozvati svoju ekipu. Šta se tačno tamo desilo, ne znam, nakon toga šta mi je Vladimir ispričao, mlađi sin i ja smo ga odvezli u policiju, gde se predao. Tokom vožnje ka policiji, Vladimir mi je rekao i da je Grčiću vratio 6.000 evra, a da je dug za kamatu oko 14.000 evra. On je ispričao i da više nije mogao da izdrži pritisak i da je zato to uradio - kaže Boža Anđelković.

Prijatelji ubijenog: Nije bilo kamate
U domu porodice Grčić muk, jedino se čuo lelek baka Smilje, koja je neprestano dozivala Ivana. Rođaci i prijatelji su komentarisali da je Ivana odgajila Smilja i da je izrastao u čoveka vrednog poštovanja.
- Ivan je po svakojakom vremenu radio kako bi pošta stizala do svih nas. Bio je domaćin za primer. Pored tog posla, bavio se i poljoprivredom i voćarstvom. Pre nekoliko godina preko „Pošte“ je podigao kredit, a novac je dao Vladimiru da mu doveze mašinu iz Italije. Međutim, Vladimir niti je dovezao mašinu niti je vraćao pare. Nekako je Ivan od njega uspeo da izvuče oko 6.000 evra, a za ostatak duga su se svađali. Eto, u utorak oko 21 sat ga je pozvao da dođe kod njega kako bi se dogovorili o vraćanju duga. Međutim, oko 22.30, Ivanov mobilni bio je nedostupan. To što Vladimir sad priča da mu je Ivan dao novac pod kamatu može da okači mačku o rep. Mi sumnjamo da Vladimir nije sam sve to smislio i da je imao pomagače, jer navodno je mislio da se ubistvom Ivana rešava i duga, ali šta će on i njegova porodica sa drugim dugovima. Vladimir je od raznih likova pozajmljivao novac kako bi živeo na visokom nivou - ispričao je jedan od prijatelja porodice Grčić.

Izvor: Alo

Pogledajte još