Džihadisti pogubili zarobljenog libanskog vojnika

0

Otmičari su ubili libanskog vojnika Mohamada Hamijea, koji je otet u sukobima sa džihadistima iz Sirije, saopštila je danas vlada u Bejrutu.

„Libanskog vojnika ubili su pripadnici terorističke grupe Front 'Al-Nosra“, izjavio je ministar odbrane Libana Samir Mokbel.

Jedan od pripadnika grupe „Al-Nosra“, sirijskog ogranka Al kaide, na „Tviteru“ je objavio da je grupa ubila Mohamada Hamijea. Ovo je prvi put da je grupa „Al-Nosra“ preuzela odgovornost od kada je 2. avgusta otela oko 30 vojnika i policajaca u Arsalu, lokalitetu na istoku Libana u blizini sirijske granice, tokom sukoba vojske i džihadista.

Pripadnici „Islamske države“ su krajem avgusta i početkom septembra pogubili dva libanska vojnika – jedan je bio sunit, a drugi šiit. Hamije je bio šiit. „Al-Nosra“ je na „Tviteru“ optužila vojsku da je postala marioneta u rukama iranske partije, aludirajući na šiitski Hezbolah, zbog vojne podrške vlastima u Damasku.

Otmičari traže povlačenje boraca Hezbolaha iz Sirije i razmjenu zatvorenika koji se nalaze u zatvorima u Libanu, navodi AFP.

Izvor: Blic

Foto: yayimages.com/ilustracija

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.