Ben Aflek i Rozamund Pajk u trileru ”Iščezla”

Ejmi Dan je nestala. Pretpostavlja se da je ubijena. Glavni osumnjičeni za ubistvo je njen muž Nik Dan. Ovako nas reditelj Dejvid Finčer uvodi u složenu i intrigantnu priču filma ,,Iščezla”, adaptaciji svetskog istoimenog bestselera koji je postao globalni literarni fenomen. Roman Iščezla (Gone Girl) nalazi se već na top listama najprodavanijih knjiga u svetu, a kod nas se može naći u izdanju izdavačke kuće Laguna. Knjigu, koja prikazuje brak i medije kroz okvire problematične ekonomije, napisala je Džilijen Flin, bivša spisateljica časopisa Entertainment Weekly, koja je uradila i scenario za film.

Zgodni bračni par njujorških pisaca, Ejmi (Rozamund Pajk) i Nik (Ben Aflek) primorani su da se presele u mali gradić u Misuriju zbog finansijske krize i bolesti Nikove majke. Od harmoničnog i srećnog para koji su nekada bili, postaju nesrećni, otuđeni i osuđeni da žive na jednom od najdosadnijih mesta na svetu. Na dan njihove petogodišnjice, Nik se vraća kući i zatiče prevrnut sto i nered u dnevnoj sobi koji ukazuje na znake borbe. Iznenada shvata da je njegova žena nestala i obaveštava policiju. Međutim, ubrzo postaje glavni osumnjičeni za Ejmin nestanak, a njegove laži, prevare i čudno ponašanje navode sve da postave isto mračno pitanje – da li ju je on ubio?

Događaji koji predstoje su prepuni šokantnih trenutaka i komplikacija, ali pitanja koja ostaju su nešto što gađa i navodi na razmišljanje: Ko je Nik? Ko je Ejmi? Ko smo i kakvi smo mi kada smo u braku i kakvo je to društvo koje je izraslo na prikrivanju i lažima?

Dejvid Finčer je američki režiser koji je je napravio neke od najcenjenijih filmova u poslednje dve decenije kao što su ostvarenja Sedam, Igra, Borilački klub, Zodijak, Društvena mreža i drugi. Film Iščezla je njegov deseti rediteljski poduhvat.

Finčer objašnjava šta mu je predstavljalo najveći izazov: ,,Davao sam intervju u kome su me pitali sa kakvim sam se tehnološkim izazovima suočavao, ali činjenica je da ih zapravo nije ni bilo. Najveći izazov je bio uspostaviti ton koji vlada filmom: Da li možemo da se saživimo sa ovom pričom? Da li razumemo ove ljude i njihov život?”.

U filmu glavne uloge igraju Ben Aflek i Rozamund Pajk , zatim Nil Patrik Haris svima poznat iz serije Kako sam upoznao vašu majku? (How I met your mother?), kao i prelepa Emili Ratajkovski, sjajna Misi Pajl i drugi.

Pogledajte još