Ben Aflek i Rozamund Pajk u trileru ”Iščezla”

0

Ostvarenje ”Iščezla” u bioskopima širom Srbije naći će se od 2. oktobra.

Ejmi Dan je nestala. Pretpostavlja se da je ubijena. Glavni osumnjičeni za ubistvo je njen muž Nik Dan. Ovako nas reditelj Dejvid Finčer uvodi u složenu i intrigantnu priču filma ,,Iščezla”, adaptaciji svetskog istoimenog bestselera koji je postao globalni literarni fenomen. Roman Iščezla (Gone Girl) nalazi se već na top listama najprodavanijih knjiga u svetu, a kod nas se može naći u izdanju izdavačke kuće Laguna. Knjigu, koja prikazuje brak i medije kroz okvire problematične ekonomije, napisala je Džilijen Flin, bivša spisateljica časopisa Entertainment Weekly, koja je uradila i scenario za film.

Zgodni bračni par njujorških pisaca, Ejmi (Rozamund Pajk) i Nik (Ben Aflek) primorani su da se presele u mali gradić u Misuriju zbog finansijske krize i bolesti Nikove majke. Od harmoničnog i srećnog para koji su nekada bili, postaju nesrećni, otuđeni i osuđeni da žive na jednom od najdosadnijih mesta na svetu. Na dan njihove petogodišnjice, Nik se vraća kući i zatiče prevrnut sto i nered u dnevnoj sobi koji ukazuje na znake borbe. Iznenada shvata da je njegova žena nestala i obaveštava policiju. Međutim, ubrzo postaje glavni osumnjičeni za Ejmin nestanak, a njegove laži, prevare i čudno ponašanje navode sve da postave isto mračno pitanje – da li ju je on ubio?

Događaji koji predstoje su prepuni šokantnih trenutaka i komplikacija, ali pitanja koja ostaju su nešto što gađa i navodi na razmišljanje: Ko je Nik? Ko je Ejmi? Ko smo i kakvi smo mi kada smo u braku i kakvo je to društvo koje je izraslo na prikrivanju i lažima?

Dejvid Finčer je američki režiser koji je je napravio neke od najcenjenijih filmova u poslednje dve decenije kao što su ostvarenja Sedam, Igra, Borilački klub, Zodijak, Društvena mreža i drugi. Film Iščezla je njegov deseti rediteljski poduhvat.

Finčer objašnjava šta mu je predstavljalo najveći izazov: ,,Davao sam intervju u kome su me pitali sa kakvim sam se tehnološkim izazovima suočavao, ali činjenica je da ih zapravo nije ni bilo. Najveći izazov je bio uspostaviti ton koji vlada filmom: Da li možemo da se saživimo sa ovom pričom? Da li razumemo ove ljude i njihov život?”.

U filmu glavne uloge igraju Ben Aflek i Rozamund Pajk , zatim Nil Patrik Haris svima poznat iz serije Kako sam upoznao vašu majku? (How I met your mother?), kao i prelepa Emili Ratajkovski, sjajna Misi Pajl i drugi.

Foto: Promo

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.