Patrijarh poručio gejevima da paradiraju o svom trošku

0

Srpska pravoslavna crkva i ove godine je protiv i osuđuje održavanje Parade ponosa, koju vidi kao "besprizorni skup" nametnut Srbiji i Beogradu, i poručuje da njeni učesnici imaju pravo da paradiraju, ali o svom i trošku nalogodavaca.

„Imate pravo da paradirate, ali samo o svom trošku i trošku svojih nalogodavaca, ma kako se oni zvali, kako za paradu, tako i za obezbeđenje, no ne o trošku Srbije – bombardovane, razorene, moralno i ekonomski osakaćene, osiromašene, poplavljene, na stub srama prikovane“, navodi se u saopštenju SPC, koje je potpisao patrijarh Irinej.

Da li zbog „suštinski apsurdnog paradiranja“ država treba da u trenutnoj nemaštini troši milione za obezbeđenje „šačice sugrađana“ i njihovih gostiju za paradu od nekoliko stotina metara u centru Beograda, pita SPC.

„Ovih dana se ponovo nasilno nameće besprizorna gej parada Beogradu i Srbiji. Organizatori ovakvog paradiranja i njihovi mentori iz Evrope ne žele da izvuku pouku iz onoga što su prouzrokovale prethodne parade“, ističe patrijarh i upozorava na sve opasnosti koje parada može da izazove „na obe strane“.

Prethodne parade su, kako se dodaje, izazvale otpor ogromne većine građana, nemire i izazivanje agresivnosti, buđenje rušilaštva i destruktivnosti kod nekih slojeva društva, posebno mlađih…

SPC je upitala organizatore i učesnike parade da li se zaštita njihovih privatnih prava sme i može ostvarivati „ponižavanjem i gaženjem moralnih osećanja ogromne većine čovečanstva“.

„Ako je gej seksualno opredeljenje opravdano i treba ga propagirati, na osnovu čega to isto ne važi i za pedofiliju, masovno raširenoj u zapadnom svetu, incest… Po čemu je njihovo pravo manje pravo od takozvanog prava vaše seksualne (dez)orjentisanosti“, navodi SPC.

SPC učesnike skupa pita i „zar ste toliko zaslepljeni svojom pohotom i egoizmom“ da vam ne smeta stavljanje celog državnog aparata u svoju službu i velike neosnovane troškove organizacije parade.

„Samo vaše nastojanje da svoje parade nazivate parade ponosa, ne svedoči li nesigurnost vaše savesti u ispravnost vašeg opredeljenja i načina življenja“, navodi patrijarh.

Takođe, organizatore SPC pita da li paradom pokušavaju da nametnu svoj stil življenja drugima „naročito neiskvarenoj deci i neiskusnoj omladini“ zbog čega su, kako se navodi, s punim pravom zabrinuti njihovi roditelji i vaspitači.

Izvor: Mondo

Foto: wikipedia/SPC

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.