Naučite da upotrebljavate led u korist svoje lepote!

Umorne oči

Nedostatak sna, previše stresa ili čak predugo naprezanje očiju može da doprinese tome da vam oči budu natečene i umorne. Kako biste smanjili te neugodne i neželjene otoke, samo zamotajte kockice leda u papirnu maramicu i utrljajte ih nežno na svoje oči. Hladnoća će pružiti olakšanje vašim očima.

Bubuljice

Čim primietite novu bubuljicu, uzmite kockicu leda i nežno je utrljajte na zahvaćeno područje. Hladan led sužava krvne sudove na takav način da smanjuje crvenilo i otok.

Smanjite pojavu pora

Led deluje kao delotvoran lek protiv pojave pora, to jest za njihovo smanjivanje. Jednostavno lagano prelazite kockicom leda po licu.

Osvežite umornu kožu

Kada pređete ledom po licu, vaše telo će automatski da poveća protok krvi na tom području, i tako poboljšati cirkulaciju krvi. To će osvežiti i podstaći umornu kožu. Nikako nemojte da prelazit direktno ledom po licu, već ga prvo stavite u čašicu ili peškir.

Četkanje kose

Znamo da četkanje kose ponekad može da bude mukotrpan posao, pa i, bolan. Kako bi smanjili tu bol, utrljajte malo leda na kosu prije nego što počnete da se češljate. To će umrtviti područje i skoro do kraja umanjiti bol prilikom četkanja.

zenskikutak

Pogledajte još