Od "razmene studenata" rodilo se preko milion beba!?

0

Verovali ili ne, za skoro tri decenije otkako je u Evropi uveden Erasmus program, na svet je stiglo milion beba čiji su se roditelji upoznali kao na razmeni studenata iz različitih zemalja

Mislili ste da seks i Bolonjska deklaracija nemaju nikakve veze? E, pa pogrešili ste! Evropski program studentske razmene “Erasmus” zaslužan je za što je na svet došlo milion novorođenčadi, objavila je u ponedeljak evropska komesarka za obrazovanje Andrula Vasiliu. Program Erasmus omogućava studentima da studiraju na univerzitetima u inostranstvu i pomaže njihovo finansiranje. Utemeljen je 1987. godine.

Istraživanje bivših studenata Erasmusa pokazalo je da ih gotovo trećina danas ima životnog partnera ili partnerku druge nacionalnosti – što je tri puta više od studenata koji nisu studirali u inostranstvu. Njih 27 odsto upoznalo se tokom studija.

Ti su parovi na svet doneli milion ‘Erasmus beba’ – rekla je Vasiliu.

Istraživanje je pokazalo i da se studenti iz tog programa lakše zapošljavaju te kako je verovatnije da će se preseliti u potrazi za poslom. Nakon diplome 45 posto bivših studenata Erasmusa preselilo se u drugu zemlju.

Istraživanje je sprovedeno u 34 zemlje i u njemu je učestvovalo 75.000 bivših studenata.

Izvor: Telegraf.rs / TPortal

Foto: yayimages

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.