DA LI JE MOGUĆE: Naučnici kažu da je čaša vina jednaka satu vremena u teretani!

0

Jesu li nam to uslišene molitve? Jesu li sve te čaše vina posle vežbanja donela dobro našem telu? Da li je ovo, možda, previše dobro da bi bilo istinito?

Ako je verovati studiji urađenoj na temu toga koliko je zdravo crveno vino, vaše telo može da “profitira” od čaše vina isto koliko i od sata vremena vežbanja u teretani.

Naravno, čuli smo da je čaša vina uz večeru zdrava, ali većina nas nikada nije razmišljala o tome šta to “zdrava” znači.

Osećate krivicu što nećete otići pravac u teretanu posle radnog dana nego ćete se odmoriti uz čašu vina? Pa, vreme je da osećaj griže savesti potpuno zaboravite!

The Latin Times je preneo da su istraživači sa kanadskog univerziteta Alberta zaključili (Canada’s University of Alberta);

da je magični sastojak u crvenom vinu resveratol koji se, takođe, nalazi i u koštuničavom voću i povrću, kao i u grožđu. Ovaj kompleks pojačava rad srca, funkciju mišića i kostiju, isto koliko bi to uradio i odlazak u teretanu.

Naučnici su testirali efekat resveratola na glodarima, a sledeća grupa ispitanika su dijabetičari.

Na žalost, ovo se odnosi isključivo na crveno vino, tako da to koje ste platili 300 dinara i stoji u frižideru, nema efekta.

Isto, budite oprezni sa konzumacijom; vino će biti korisno samo ako popijete jednu čašu.

Foto: yayimages/ilustracija

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.