Stefanović poručuje štrajkačima: Oni koji ne žele danas da rade, ne moraju ni sutra!

Ministar Nebojša Stefanović poručio je da će policija obaviti sve zadatke koje pred nju stavlja država, te da oni koji najavljuju štrajk ne čine ništa dobro za građane, već samo pokušavaju da ostvare ličnu korist .

"Bez obzira na to što se danas mnogi zaklinju u odanost Srbiji , kao i da će štiti njene interese i njene građane , potpuno mi je jasno da to traje samo do ispunjenja njihovih ličnih ambicija" , rekao je Stefanović.

Ministar je ocenio da svi oni koji najavljuju štrajk u policiji, ne čine ništa dobro ni za građane Srbije niti za Ministarstvo unutrašnjih poslova, već samo pokušavaju da ostvare ličnu korist .

"Neka oni slobodno štrajkuju , policija će obaviti sve zadatke koje pred nju stavlja . Država Nije ustavna obaveza da se radi u MUP - u , pa oni koji ne žele danas da rade ne moraju ni sutra" , poručio je Stefanović .

Predstavnici Nezavisnog policijskog sindikata najavili su ranije danas da će 26. septembra stupiti u štrajk zbog lošeg materijalnog položaja i da neće, 28. septembra obezbeđivati Paradu ponosa, ukoliko ta manifestacija bude odobrena .

Uz taj reprezentativni sindikat u štrajku će biti još četiri manja sindikata čiji će članovi ukoliko bude potrebe intervenisati tokom Parade ponosa, istaknuto je na konferenciji za novinare .

S druge strane, Policijski sindikat Srbije ( PSS ) smatra da su apsolutno bespotrebni - i štrajk i zahtevi - pet policijskih sindikata koji su najavili početak obustave rada za 26. septembar .

Izvor: RTS

Pogledajte još