10. Jesenji "Lilly" Festival zdravlja Beograd 2014.

Na manifestaciji će učestvovati domovi zdravlja, privatne ordinacije, bolnice i apoteke, farmaceutske kuće, fitnes, velnes i banjski centri, etno sela, svi oni koji se bave zdravom ishranom, zvaničnom i alternativnom medicinom…

Javnosti će se, na četiri nivoa u Domu omladine Beograda, predstaviti više od 70 izlagača, predavanja obuhvataju više od 60 tema vezanih za zdravlje i zdrav život, dok će u programima na bini učestvovati više od 1.500 ljudi. Ulaz na festival je besplatan zahvaljujući sponzorima, Zdravstvenoj ustanovi Apoteka „Lilly drogeria” (generalnom sponzoru), farmaceutskoj kući „Hemofarm” (sponzoru zdravlja porodice) i kompanijama „Oralent”, „Imlek”, „Aktavis” „Farmanova“ i „Cryo-save”. Zainteresovani građani moći će da obiđu štandove izlagača i posavetuju se sa njima o održavanju dobre forme, zdravstvenog stanja i lepote. Na nekoliko štandova biće organizovani besplatni pregledi za građane, opšteg zdravstvenog stanja, merenje nivoa šećera u krvi i pritiska, vida, zuba, bodi mas indeks i kompletne analize krvi. Na štandu Apoteka „Lilly drogeria” biće održano savetovanje i nezi kože i zdravom šminkanju, a veoma zanimljiva će biti „Hemofarmova ordinacija” gde će biti organizovan čitav niz pregleda. Jubilarni Lilly festival zdravlja biće posvećen prevenciji i očuvanju zdravlja cele porodice.

Zanimljiv će biti i „Moja kravica dečiji kutak”, gde će mališani moći da crtaju i učestvuju u radionicama. Ovde će biti predstavljen i međunarodni projekat „Bolnica za medvediće”, pa će mališani moći da donesu svoje omiljene igračke na „preglede”, da razgovaraju sa medicinarima i studentima i razbiju strah od „belih mantila”.

Na jubilarnom Lilly Festivalu zdravlja veliki značaj će imati stručna akreditovana predavanja za lekare i medicinske sestre kojima će oni moći besplatno da prisustvuju i dobiju bodove za obnavljanje licence.
Očekuje se da će festival posetiti više od 20.000 građana.

U okviru Festivala zdravlja biće održano nekoliko tribina koje će voditi predstavnici medija, a svakih pola sata na bini će se smenjivati programi vežbanja namenjeni za građane svih uzrasta, učestvovaće veliki broj dečijih sportskih klubova, biće prikazane masaže, druzenja mališana, dok će u posebnoj sali biti održavana predavanja najeminentnijih stručnjaka iz oblasti medicine, sporta, relaksacije, nege.

http://www.domomladine.org
http://www.festival-zdravlja.com/

Pogledajte još