Pogledajte 5 najboljih poza za postizanje orgazma!

Kad su u pitanju orgazmi, čak i ako imate nekoliko isprobanih poza i poteza u krevetu koji vas dovode do vrhunca, eksperimentisanje može da otvoriti nove vidike i pomogne vam da se vi i partner još bolje povežete u krevetu. To je zbog toga što se kod isprobavanje novih poza potpuno fokusirate na momenat, a upravo je to elemenat potreban za postizanje orgazama, ističe Annete Gates, njujorška seksološkinja. A što se tiče eksperimentisanja, zašto ne biste isprobali neku od ovih pet poza za koje stručnjaci tvrde da imaju najveće šanse za postizanje ženskog orgazma. Ili još bolje u istoj seks seansi isprobajte više njih.

Doggie varijacija
(old_image)
Kako to izvesti: ovo je varijacija popularne "doggie style" poze. Razlika je u položaju njegovih nogu - više su između vaših nogu (kao na slici) nego kod klasične poze, što omogućava dublju penetraciju i bolji podražaj G-tačke. Ruke neka mu budu na bokovima kako bi bolje kontrolisao ritam, a vi mu pomažite jednom svojom rukom.

Zbog čega deluje: već smo pomenuli bolji nadražaj G-tačke. Trik je i u tome da uhvatite najbolji zajednički ritam, onaj koji vam najbolje paše i dovodi vas do vrhunca. Krenite polako, a onda mu dajte do znanja kad ste spremni krenuti brže i žešće.

Bočne kašike
(old_image)
Kako to izvesti: oboje legnete na bok, partner vam je otpozadi, kolena su vam blago savijena. Podignite nogu kako bi partner lakše ušao u vas. On vam može rukama istovremeno stimulisati klitoris, ili to možete učiniti sami.

Zbog čega deluje: Ovo je savršena poza koja potvrđuje da i jednostavno može biti veoma efikasno: ona vam omogućava da doživite vaginalni, klitoralni ili analni orgazam. Dodatni bonus: ova poza vam može pomoći da doživite drugi orgazam za redom. Zbog toga što vam je intimno područje veoma prokrvljeno posle orgazma, potrebno vam je puno stimulacije kako biste svršili i po drugi put. A i ova poza ne traži neku iscrpljujuću akrobaciju, do čega vam možda nije posle burne prve runde.

Podmetnuta misionarska
(old_image)
Kako to izvesti: legnite na ivicu kreveta, sa stopalima na tlu. Stavite dva ili tri jastuka ispod zadnjice a on neka stojećki penetrira.

Zbog čega deluje: ova poza garantuje neverovatan vaginalni orgazam. Ugao penetracije savršeno nadražuje G-tačku, a oslanjanje na tlo prstima stopala imate više kontrole nad ritmom njegovih pokreta, što može njemu i vama pomoći da koordinirate orgazam. Još jedan bonus: ruke su vam slobodne da dodirujete klitoris ili koristite vibrator za dodatnu stimulaciju.

Tehnika koitalnog poravnavanja (TKP)
(old_image)
Kako to izvesti: Počnite u misionarskoj pozi, ali on neka se pomeri malo više, tako da mu je karlica viša od vaše, a baza njegovog penisa pritiska o vaš klitoris.
Zbog čega deluje: Ovaj ugao omogućava da se trlja o vaš klitoris, a konstantna stimulacija klitorisa dovešće do orgazma.

Sedni i jaši
(old_image)

Kako to izvesti: sednite okrenuti jedno prema drugom, sednite u njegovo krilo i obmotajte noge oko njegovih bokova dok ulazi u vas. Neka vam miluje grudi i klitoris dok prodire u vas. Ili se dodirujte sami dok vas on gleda.

Zbog čega deluje: sedeća pozicija omogućava mu pristup klitorisu za vreme seksa. Donja trećina vaše vagine je prepuna nervnih završetaka – od kojih neki potiču od klitorisa – a to znači da iako penetracija nije duboka, svejedno možete doživeti neverovatan orgazam. A stalni kontakt očima može biti veoma erotičan.

Pogledajte još