MUŠKARCI, PUSTITE PONOS: Evo zašto je sasvim okej zabavljati se sa ženom koja zarađuje više od vas

Razlika u platama je i dalje prevelika, ali je vrlo verovatno da će se stvari promeniti kako vreme odmiče. A što je još verovatnije, muškarci će početi da primećuju da njihove dame zarađuju više. Štaviše, mnogo je već takvih veza.

Momci... Nema razloga da budete postiđeni. Ako išta, trebalo bi da budete ponosni.

A evo i zašto:

Za početak: Našli ste ženu koja zarađuje više novca od vas

Čestitamo! Zašto je bitno da li vi donosite više novca u kuću ili žena? I tako ćete sami sve potrošiti, zar ne?
Zajedno ćete ići na skuplje odmore.
Imaćete više novca za bolju kuću, bolji auto, bolju garderobu, bolje škole za svoju decu.
Moći ćete da uštedite više i, vrlo verovatno, da se ranije penzionišete.

Trebalo bi da budete srećni što ste našli ženu koja nije samo prelepa i inteligentna, već je i ajkula u poslovnom svetu. Sve u vezi vaše veze vrišti onom frazom “Moćni par”!


Trebalo bi da budete srećni što oboje možete da radite poslove koje volite i da od toga dobro zaradite

Ako oboje radite poslove koje obožavate, dolazite kući srećni i sa lepim platama, zaista nije bitno ko će imati više novca. Jedna od prednosti dobrih i visokih plata je što, kada jedan od partnera (bilo da se radi o muškarcu ili ženi) odluči da napravi pauzu u karijeri ili se preorijentiše na nešto drugo, ima (novčanu) podršku svog drugog partnera na neko vreme i ne mora da brine.

Malo lepog takmičarskog duha neće škoditi

Takmičenje u vezi je dobra, tj. Predobra stvar. Naročito kada obe strane igraju po pravilima i tretiraju jedno drugo s poštovanjem. Zamislite sada - veza u kojoj jedno drugo podstičete na rad je ukrašena ljubavlju! Pa ima li bolje?

Volite je jer je to ko je - a to je žena koja zarađuje više novca nego vi

I, neka tako i ostane. Zašto da ne!
Ako ste zadovoljni svojom karijerom i životnim izborima, i volite ženu sa kojom ste, onda posao zaista nije bitan. Volite je jer je volite. Volite je bez obzira na to da li zarađuje džakove novca ili ne zarađuje uopšte.

Volite je bez obzira na to kako u nekom trenutku izgleda, kako je (ne)raspoložena, šta je rekla pa posle zažalila. Volite je jer je volite i ništa to ne bi smelo da promeni, a kamo li nešto trivijalno kao visina plate.

Pogledajte još