Majka dece koja su izgorela: Slušala sam kako vrište, nisam mogla da ih spasim! (VIDEO)

- Nemam više nikoga, samo ovo dete i onog velikog - uzviknula je kroz plač Živana Stanković (27), majka troje mališana - Milenka (9) i njegovih sestara Anđelke (5) i Sanje (3) - koji su izgoreli u požaru koji se desio pretprošle noći iza novobeogradskog naselja Dr Ivan Ribar.

Njihovu trošnu baraku progutala je vatrena stihija, a uzrok tragedije najverovatnije je dogorela sveća. Sa bebom u naručju iz požara spasla se samo njihova majka Živana koja je opisala tragediju koja ju je zadesila.
- Stajala sam ispred i držala Milutina u naručju. Srce mi se cepalo, ali vatra je bila toliko velika da nisam mogla ni da priđem. Čula sam ih kako vrište, moja deca su vrištala iz plamena. Stajala sam ispred i držala Milutina u naručju - izjavila je Živana pre nego što joj je određen pritvor.

Grčevito stežući Milutina, Živana je objasnila šta se sve dogodilo kobne večeri.

- Nije mi bilo dobro, imala sam temperaturu. Večerali smo i uhvatio me je san. Deca su spavala, pa sam i ja zaspala. Sveća je verovatno pala i zapalila papir. U nekom trenutku probudili su me dim i plamen, koji mi je uhvatio bluzu. Bilo je mnogo vruće. Zgrabila sam najmlađe dete i istrčala sam da zovem pomoć – rekla je izbezumljena žena.

Policija je po nalogu Trećeg osnovnog javnog Tužilastva uhapsila Živanu Stanković zbog teškog dela protiv opšte sigurnosti. Sudija za prethodni postupak odredio joj je pritvor do 30 dana.

Izvor: Kurir/Telegraf
Video: Adria media

Pogledajte još