Džentlmenska vožnja sa razlogom

0

U organizaciji beogradskih džentlmena, ljubitelja Vespe i retro motorcikala, skupom na Trgu republike i vožnjom centrom grada, danas je simbolično data podrška borbi protiv raka prostate kod muškaraca.

Ove godine događaj je realizovan kao pilot projekat pod nazivom „Vožnja sa razlogom“, sa ciljem da se podigne svest o ovoj teškoj bolesti kako kod stručne javnosti tako i kod naših sugrađana. Oko 40-ak motorcikala različitih godina proizvodnje, defilovali su Ulicom kralja Milana, Nemanjinom i Karađorđevom ulicom, zatim napravili krug oko Kalemegdana da bi svoju vožnju završili na Topličinom vencu. Skupu su se odazvali beogradski vespa klubovi „Beograd“, „Vespasian“, „WeRideEverywhere”, Organizacije „BJBikers”, kao i ljubitelji oldtajmera među kojima su bili Triumph i Moto Guzzi iz 1980. godine.

Iz beogradske organizacije „Gentlmen’s ride“ poručuju da je ovakav odaziv za njih podstrek da sledeće godine događaj podignu na viši nivo i uključe sve relevantne institucije i ciljne grupe, kao i da Beograd ucrtaju na svetskoj mapi Gentlemen’s ride organizacije.

Beogradski džentlmeni današnju vožnju su posvetili svim našim sugrađanima, a prikupljenu donaciju će proslediti Institutu za onkologiju.

Foto: promo

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.