Potpuni obrt: "Utisak nedelje" nije zabranjen?

0

B92 saopštio je večeras da su neistinite tvrdnje da je emisija "Utisak nedelje" autorke Olje Bećković zabranjena.

„Astonko“ doo, većinski vlasnik kompanije B92 saopštio je večeras da su neistinite tvrdnje da je emisija “Utisak nedelje” autorke Olje Bećković zabranjena i da je svako takvo i slično tumačenje nepostizanja dogovora o emitovanju emisije između autorke i većinskog akcionara B92, neosnovano i zlonamerno.

B92 duboko uvažava dugogodišnji profesionalni odnos sa autorkom Oljom Bećković i doprinos, koji je njena emsija dala televiziji. Imajući to u vidu, podvlačimo da emisija nije zabranjena za emitovanje i sa žaljenjem konstatujemo kako je svako dalje tumačenje u tom pravcu netačno.

I dalje čvrsto verujemo da bi 'Utisak nedelje' bio najjači razvojni potencijal B92 info i stoga ne vidimo razlog za teorije zavere, a naročito ne ako se ima u vidu da se radi o poslovnom predlogu koji, kako pretpostavljamo, nije ispunio očekivanja autorke“, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se podseća da je B92 privatna kompanija, koja donosi odluke rukovođena isključivo poslovnim razlozima i da za svoje odluke odgovara svojim akcionarima.

Prema strategiji razvoja, B92 nastavlja da sledi put razvoja u televiziju zabavnog karaktera, dok B92 info prerasta u snažnu kablovsku televiziju sa dvadesetčetvoročasovnim informativno – dokumentarnim programom domaće i strane produkcije“, piše u saopštenju.

U svetlu ovih promena, kako se dodaje, menadžment B92 je sa velikim entuzijazmom ponudio Olji Bećković i produkcijskoj kući “”Mreža”” mogućnost da se emisija “Utisak nedelje” emituje i proširi na redizajniranom kablovskom kanalu.

Dodatno, Olji Bećković je ponuđeno da ima veću ulogu u razvoju kanala kroz značajan urednički angažman na televiziji.

Prelazak emisije na B92 info je bio planiran za početak novembra kada počinje sa radom potpuno nov studio, navodi se dalje u saopštenju.

Olji Bećković je ponuđeno da do tada nastavi sa emitovanjem emisije na terestrijalnom kanalu B92.

Nažalost, produkcijska kuća “Mreža” i autorka odbili su ovu ponudu iz razloga koji nisu poznati B92.

B92 će blagovremeno informisati gledaoce i javnost o daljem toku procesa restruktuiranja kanala B92 i B92 info, dodaje se u saopštenju.

Predsednik NUNS-a Vukašin Obradović predložio je na društvenoj mreži Twitter da „Utisak nedelje“ bude ipak održan sutra uveče u 21 sat, na neuobičajen način, i to ispred zgrade B92.

Izvor: Blic

Foto: printscreen

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.