Vučić: Ponosan sam i na policiju i na građane što je Parada ponosa prošla mirno

- Želeo bih da se zahvalim građanima Srbije, posebno Beograđanima, koji su svojom ozbiljnošću, odgovornošću, ljubavlju prema svom gradu i poštovanjem različitosti pokazali da odlično razumeju poziciju u kojoj se Srbija nalazi - rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, završila se priča oko Gej parade i to gotovo bez ikakvih incidenata.

- U Beogradu danas nije razbijeno nijedno staklo. Za to su zaslužni ne samo organi bezbednosti, kojima čestitam, ali i svi oni koji drugačije misle, odnosno većinski deo naroda Srbije koji su se sklonili sa ulica i nisu želeli da učestvuju u pravljenju bilo kakvog incidenta. Mi ovo nismo uradili zbog EU ili zato što smo naklonjeni crkvi ili gej populaciji, već zbog Ustava i poštovanja svih ljudi - istakao je premijer.

Sinoć su Beogradom šetali pripadnici desničarskih organizacija, a danas pripadnici gej populacije, podsetio je Vučić, ne skrivajući zadovoljstvo što su oba skupa prošla mirno.

- Ne postoji nijedna krivična prijava, sem više prekršaja za vreme ovih skupova. Nikada u Beogradu, od 1988. godine, nije bilo manje izvršenih krivičnih dela - rekao je Vučić.

U vreme održavanja Parade ponosa koja je prošla bez incidenata, premijer Srbije nalazio se u Tekiji. On je još ranije najavio da neće biti u povorci sa pripadnicima LGBT populacije.

Inače, danas nešto posle 13 sati objavljeno je da su pripadnici Žandarmerije pretukli Andreja Vučića i trojicu pripadnika njegovog obezbeđenja.

- Za mene je ovo bio jedan od najtežih dana, u svakom pogledu. Ja ovde nisam kao brat, iako svog brata volim najviše na svetu. On i dvojica pripadnika mog obezbeđenja su završili krvavih glava, imaju ozbiljne povrede, ali to nema veze sa ovim slučajem. Došlo je do prekoračenja ovlašćenja, ali je kasnije došlo i do izvinjenja. Ni Andrej ni ova dvojica momaka neće nikoga privatno goniti. Zahvalan sam gospodinu Božoviću što se izvinio, jer nekad i ta mala reč 'izvino' može da bude mnogo važna - rekao je Vučić.

ND

Pogledajte još