Otkriveno zašto je došlo do okršaja između Žandarmerije i Andreja Vučića i njegove pratnje

0

U danu Parade ponosa, koja je prošla bez ijednog problema, u centru Beograda nezamisliv incident: Žandarmerija pretukla nikog drugog do Andreja Vučića, rođenog brata premijera Srbije i Predraga Malog, brata gradonačelnika Beograda. Iako niko nije dao zvanično objašnjenje zašto je došlo do okršaja, kako "Blic" saznaje, razlog sukoba bio je što su Vučić i svi u njegovoj pratnji odbili da se legitimišu.

Svedoci iz okolnih zgrada ispričali su reporterima „Blica“ da je tuča bila tako žestoka da se svi prolaznici razbežali u strahu.

– Žandarmi su od ranog jutra legitimisali sve koji su prolazili, i stanare i radnike okolnih lokala. Oko podneva naišao je Vučić sa obezbeđenjem i žandarmi su im, kao i svima, zatražili isprave jer su hteli da uđu u zatvoreni deo ulice ka Slaviji. Usledila je glasna rasprava, a potom i tuča u kojoj su dobili stravične batine – kaže za „Blic“ jedan od očevidaca, a sličnu priču ponovilo je još nekoliko stanara koji su ceo događaj posmatrali sa prozora svojih stanova.

Epilog ovog sukoba je da su krvavih glava pomoć lekara zatražili Andrej Vučić i dvojica vojnih specijalaca iz obezbeđenja. Ekipa Žandarmerije koja je obezbeđivala ovu raskrsnicu zamenjena je kada se saznalo s kim su se sukobili.

Na video-snimku Televizije N1 vidi se brutalno premlaćivanje Andreja Vučića i dvojice pripadnika Vojske iz obezbeđenja premijera.

Do napada žandarma na brata premijera došlo je na raskrsnici ulica Svetozara Markovića i Birčaninove.

izvor: Blic

Foto: Nadlanu Arhiva

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.