Bez mamurluka: Pivo osvežava kožu i čini vas lepšim!

Ispiranje kose pivom jednom nedeljno čini vlasi izuzetno mekim i sjajnim, a navodno i ubrzava rast kose. Ovo je i alternativa korišćenju šampona za uklanjanje naslaga (clarifying), jer skida naslage od vode i sapuna koje se s vremenom natalože na dlaci.
Priprema: Izmešajte 30 mililitara vode, 30 mililitara piva, dve kašikice sirćeta i nekoliko kapi omiljenog esencijalnog ulja (da bi manje mirisali na pivo a više na nešto poput šampona). Istrljajte mešavinom kosu i isperite. Proverite da li je pivo na sobnoj temperaturi: ledeno pivo na glavi ne zvuči baš zabavno.

Maska od piva
Studije pokazuju da pivski kvasac - osnovni sastojak piva - može sprečiti pojavu akni. On usporava proizvodnju sebuma i uništava bakterije koje izazivaju akne. Koristeći pivo u vašoj uobičajenoj rutini za negu kože, ne samo da vlažite kožu, već i pomažete da se oslobodite mitisera i bubuljica posle nekog vremena. A ko to ne želi?
Priprema: Izmešajte kašiku piva, kašikicu jogurta, kašikicu maslinovog ulja i jedno belance. navlažite kožu lica toplom vodom pa nanesite masku. Isperite posle 15 minuta.
Kupanje u pivu
U starom Egiptu žene bi sedele u kadi koja je ispunjena pivom da osveže kožu i smanje rizik od kožnih oboljenja kao što su ekcemi. Pivo jača i vlaži kožu, pa sledeći put kada se kupate, uradite to kao Egipćanke - dodajte šolju famoznog napitka u vodu za super-meku kožu i uživajte.
Izvor: source

Pogledajte još