TUGA: Marija je radila tri posla da bi preživela, a onda ju je srce izdalo u snu!

Marija Fernandez (32) je radila tri posla i sanjala o boljem životu negde drugde. Sanjala je o ulicama Los Anđelesa i o dva posla umesto tri. Sanjala je o spavanju, ali pravom spavanju – bar šest-sedam sati. I umrla je u snu.

Ali njeni snovi se nisu ostvarili. Ona je radila tri posla u tri „Dunkin' Donuts“ radnje u severnom Nju Džerziju, putujući od Njuarka do Lindena i Harisona, pa nazad. Često je spavala u autu – dva sata na jednom mestu, tri na drugom – i često je motor držala uključen, spremna da nastavi dalje čim se probudi.

Ni poslednji dan njenog života nije bio mnogo drugačiji. Ustala je u 6 ujutru tog ponedeljka, 25. avgusta, i ušla u svoj auto. Te večeri je trebalo da ide kod drugarice na proslavu, ali je svom dečku, Glenu Karteru, prvo javila da će da odspava.

Parkirala se na parking, spustila sedište i sklopila oči. Sigurnosna kamera obližnje radnje zabeležila je da je na parking stigla u 6:27 ujutru. Kasnije tog dana našli su njeno beživotno telo. Bila je u svojoj radnoj uniformi. Iako je vredno radila, ona je zarađivala samo 8,25 dolara po satu – što je minimalac u Nju Džerziju – a dane je izdržavala pijući velike količine kafe i jedući tost-sendviče i krofne.

Popodne je radila u Njuarku, preko noći u Lindenu, a vikendom u Harisonu. Njeni poslodavci opisuju je kao uzornog radnika.

(old_image)

Ali Marija nije samo primer ekonomske nejednakosti ljudi. Ona je bila živo biće koje je nervirao višak kilograma, koje je imalo tri mačke za ljubimce i koje je hranilo ptice mrvicama hleba.

Ona je obožavala Majkla Džeksona i njegovu muziku, često je na svoj račun davala kafu ljudima, a beskućnicima i krofne, čak i kada je sama bila švorc.

Marija Fernandez, koja je rođena u Masačusetsu, nije išla na koledž. Želela je da postane kozmetičarka i frizerka, ali nije imala dovoljno novca za obuku.

Prvi posao u „Dunkin' Donuts“ u Lindenu dobila je pre četiri godine, a pre 18 meseci počela je da radi i u Njuarku i u Harisonu. Ali nikad nije gunđala, tvrde njene komšije.

Njena gazdarica, Amelija Rezende, kaže da je Marija već nekoliko godina unazad jedva plaćala 550 dolara mesečno za stan u suterenu u kom je retko kad spavala. Ona se nadala da će se preseliti u Pensilvaniju, gde živi njen dečko.

Marija i Glen

(old_image)

Sada, kad nje nema, Glen Karter, njen dečko, razmišlja o tome kako su hteli da kupe neki stan u Heršiju u Pensilvaniji, o njenim planovima da proslavi rođendan Majkla Džeksona sa prijateljima, o svemu što je ostalo nedorečeno i nezavršeno.

- Ona mi je tog jutra obećala da će me pozvati ponovo – kaže Glen.

Izvor: zenablic

Pogledajte još