ONI SE NISU SMEJALI: Najzanimljivije povrede penisa!

Invaginacija
Penis izvrnut kao čarapa. Da, i to se događa! Ova pojava još se naziva i "zarobljeni penis", a posledica je snažnog udarca. To, u principu, znači da je penis udarcem "uguran u telo", zbog čega ostaje zarobljen u predelu između karlice i polnog organa. Doktori nam otkrivaju da se ovo događa izuzetno retko i da je moguće vratiti penis u pređašnje stanje ručnim vađenjem ili operacijom.

Saksofon
Do "saksofona" ili "ovnovog roga", dolazi pri začepljenju limfnih čvorića ili bakterijske infekcije povezane s hlamidijom, a rezultat je otečen i zakrivljen polni organ. Uriniranje je otežano, a seksualni odnos nemoguć, piše MH.

Zbunjeni penis
Operacije creva ili raka prostate mogu, premda u zaista malom broju slučajeva, dovesti do cepanja tkiva koje povezuje urinarni kanal s rektumom. Ovo stanje prepoznaje se po curenju urina iz zadnjice, kao i prelaskom fecesa u bešiku i mokraćne kanale. Iako je lečenje teško i dugotrajno, stručnjaci kažu da je moguće vratiti polni organ u prethodno stanje.

Gricnuti penis
Ukoliko vam se ikada ukaže prilika da plivate Amazonom, čuvajte se ribe kandiru. Ako budete primorani urinirali u vodi, postoji mogućnost da privučete ovu ribicu, nakon čega će vam ona kroz penis ući u mokraćni kanal, zakačiti se za arterije i hraniti se vašom krvlju. Oporavak je moguć, ali njeno uklanjanje je ekstremno bolno!

Zaglavljen penis
Ako deo penisa tokom obrezivanja bude odsečen, polni organ raste i zarasta spojen sa skrotumom. Rezultat je zaglavljen penis, oko kog se formira sloj masti. Srećom, istraživanje koje je sprovela Medicinska škola iz Istočne Virdžinije, pokazalo je da je operacijom moguće rešiti ovaj problem.

Nadlanu

Pogledajte još