OTVARANJE IZLOŽBE - MOZAIK MALOG FORMATA IX

Već devet godina za redom grupom AMETIST relizuje izložbu MOZAIK MALOG FORMATA, autorski projekat Petra Vujoševića.

Na ovim izložbama je izlagalo preko 130 autora iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske , Bosne i Hercegovine, Poljske, Rumunije i Bugarske, koji su se predstavljali svojim recentnim radovima. Tako je beogradska likovna publika mogla sagledavati kretanja na polju mozaičkog stvaralaštva ne samo u zemlji, već i u regionu.
Izlagači pripadaju raznim generacijama, od onih koji su tek završili akademije, do onih koji se mozaikom bave više decenija. Atraktivni izlagački prostor Male galerije ULUPUDS-a omogućava blizak kontakt i intiman doživljaj, koji je neophodan za dela ovog formata (do 25 x 25 cm). I u ovako ograničenom formatu može se sagledati sva dubina pojedinačnih umetničkih praksi, od onih klasičnih, figurativnih do raznih tendencija i eksperimenata savremenog mozaika.

Grupa Ametist, koju čine Olivera Gavrić Pavić, Borislav Nježić, Ivan Pavić, Dragan Vasić i Petar Vujošević, već skoro 15 godina kroz četrdesetak izložbi i sedam velikih projekata čini osnovnu osu oko koje zbivaju najznačajnija mozaička kretanja ne samo Srbije nego i regiona.

www.ulupuds.org.rs

Pogledajte još