OTVARANJE IZLOŽBE – MOZAIK MALOG FORMATA IX

0

Ponedeljak 6. oktobar u 19:00, Mala galerija ULUPUDS-a.

Već devet godina za redom grupom AMETIST relizuje izložbu MOZAIK MALOG FORMATA, autorski projekat Petra Vujoševića.

Na ovim izložbama je izlagalo preko 130 autora iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske , Bosne i Hercegovine, Poljske, Rumunije i Bugarske, koji su se predstavljali svojim recentnim radovima. Tako je beogradska likovna publika mogla sagledavati kretanja na polju mozaičkog stvaralaštva ne samo u zemlji, već i u regionu.
Izlagači pripadaju raznim generacijama, od onih koji su tek završili akademije, do onih koji se mozaikom bave više decenija. Atraktivni izlagački prostor Male galerije ULUPUDS-a omogućava blizak kontakt i intiman doživljaj, koji je neophodan za dela ovog formata (do 25 x 25 cm). I u ovako ograničenom formatu može se sagledati sva dubina pojedinačnih umetničkih praksi, od onih klasičnih, figurativnih do raznih tendencija i eksperimenata savremenog mozaika.

Grupa Ametist, koju čine Olivera Gavrić Pavić, Borislav Nježić, Ivan Pavić, Dragan Vasić i Petar Vujošević, već skoro 15 godina kroz četrdesetak izložbi i sedam velikih projekata čini osnovnu osu oko koje zbivaju najznačajnija mozaička kretanja ne samo Srbije nego i regiona.

www.ulupuds.org.rs

Foto: Promo

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.