Iznenadićete se: 5 neobičnih načina da primenite koka-kolu u domaćinstvu

1. Sredstvo za uklanjanje mrlja
Samo sipajte malu količinu ovog napitka na fleku i ostavite nekoliko minuta. Zatim operite na uobičajen način.

Takođe, jako zaprljanu odeću mozete oprati zajedno sa kolom. Sipajte limenku kole na odeću, dodajte deterdžent i operite u veš mašini.

2. Sredstvo za čišćenje novca i nakita
U jednom programu na kanalu „Diskaveri“ čuveni naučnici su dokazali da uz pomoć koka kole možete očistiti novčić, ukloniti sa njega rđu i kamenac i vratiti mu prvobitni sjaj. Ako želite da očistite svoj nakit, potopite ga u času kole, a zatim nežno istrljajte četkicom.

3. Odlično sredstvo za čišćenje sudova, podova, pločica i kupatila!

Odlično sredstvo za čišćenje. Uz pomoc ovog napitka možete očistiti zagoreli lonac ili tiganj tako što ćete nasuti kolu u njega i prokuvati nekoliko minuta. Ako je naspete u džezvu za kafu i ostavite preko noći – koka kola ce je odlično očistiti od kamenca.

Kola je takođe i odlično sredstvo za pranje poda od pločica i efikasno odstranjuje mrlje sa porcelana i sudova od arkopala. Vas lavabo i WC šolja oslobodiće se od fleka i kamenca ako naspete u njih flašu kole i ne ispirate sat vremena.

Takođe mozete očistiti od rđe hromirane površine. Sipajte malu količinu ovog pića na zaprljanu ili zarđalu površinu i istrljajte je izgužvanom aluminijumskom folijom.

4. Sredstvo za negu kose
Koka kolu mozete koristiti kao balzam za kosu. Ako posle farbanja vaša kosa poprimila previše jaku boju, nanesite koka kolu na kosu i ostavite nekoliko minuta, ona će vam pomoći da kosa postane za nijansu svetlija.

Da li ste nekad imali problem za žvakaćom gumom koja se zalepila za kosu? I ovde će vam pomoći ovaj „divan“ napitak.

5. Đubrivo za vas travnjak

Ovaj recept sam procitala na jednom sajtu o baštovanstvu i bio je predstavljen kao super „tonik“ za travnjak. Treba promešati: kolu, pivo, tečni sapun, amonijak za domaćinstvo, sredstvo za ispiranje usta i zatim uz pomoć pištolja montiranog na baštensko crevo prskati po travnjaku. Oni koji su vec koristili ovu smesu na svojim travnjacima tvrde da odlično funkcionise i njihovi su travnjaci najsvežiji, najzeleniji i najlepši u okolini.

Izvor: Uspesna zena

Pogledajte još