Žandarmima koji su pretukli Vučićevog brata smeše se otkazi

U istrazi je ustanovljeno da su žandarmi prekoračili svoja ovlašćenja, pišu "Naše novine".

Kako taj list navodi, petorica niških žandarma koji su odmah nakon objavljivanja snimka incidenta identifikovani biće otpušteni iz policije i krivično gonjeni, a o sudbini komandanta Žandarmerije generala Milenka Božovića odlučiće se narednih dana.

Petorica suspendovanih pripadnika niškog odreda Žandarmerije koji su brutalno pretukli Vučića i pripadnike Specijalne jedinice Vojske Srbije koji su bili u njegovom obezbeđenju saslušni su u istrazi koju su zajendički vodili MUP, Vojnobezbednosna agencija i BIA.

Pozivajući se na izvor blizak istrazi list piše da je pošto su pregledani snimci, saslušani učesnici događaja i preslušani telefonski razgovori ustanovljeno da su niški žandarmi prekoračili svoja ovlašćenja.

Izvor lista navodi da će svi dokazi zajedno sa izveštajem koji su napravile sve tri službe u narednim danima biti predati tužilaštvu i da ima elementa da tužilac porene postupak po službenoj dužnosti.

Petorica žandarma su na saslušanju izjavila da su naređenja da upotrebe silu u tom obliku prema svima bez razlike da li se radi o službenim licima ili štićenim ličnostima dobili od komandanta niškog odreda Senada Koštića i njegovog zamenika Nenada Anđelkovića.

Izvor lista navodi da je u istrazi utvđeno i da je komandant Žandarmerije Milenko Božović napravio niz propusta.

Izvor: Mondo

Pogledajte još