Ovih 5 razloga će vas naterati da ODMAH isključite mobilni telefon!

1.Oslobodićete se stresa, i bolje ćete spavati

Znamo da zvuči nemoguće, ali ako ste i vi jedna od onih osoba koje su dostupne šefu 24 sata dnevno, onda se nemojte pitati zašto ste konstantno pod stresom. Stalno ste na usluzi, na svaki SMS odgovarate, i na taj način povečavate nivo stresa, koji vas dovodi do stanja uznemirenosti. To važi i za prijatelje i članove porodice. Ma koliko vam bili bitni u životu, vi ste sebi najbitniji. Zato- isključite se, i rezultate ćete osetiti odmah.

2. Bićete odgovorniji

Mobilni omogućava da se javljamo dragim ljudima u bilo kom momentu, ali, on nam omogućava i da se izvučemo od dogovorenih obaveza u poslednjem trenutku. Zato, ako ne možete određenu osobu kontaktirati putem mobilnog telefona, verovatno nećete ni pomišllati na odlaganje obaveza.

3. Oči će vam biti odmornije

Ako osam sati buljite u računar na poslu, oči su vam verovatno nadražene, suve i crvene kad se vraćate kući. Mnogo gore prolaze oni koji dan i noć provode uz manje ekrane pametnih telefona. Odvojite se (ponekad) od mobilnog ljubimca i odmorite oči.

4. Imaćete bolju komunikaciju

Stalna mobilna dostupnost – kako putem zvanja, tako i kroz tekstualne poruke – smanjuje našu veštinu za komunikaciju uživo. Čak i kada se nađu na istome mestu, većina će posegnuti za svojim telefonima kako bi proverili e-mailove, poruke i status drugih prijatelja na Fejsbuku.

Ovakvim ponašanjem možete oterati prijatelje, kojima možda smeta što umesto da razgovarate, ramenjujete statuse i lajkujete na društvenim mrežama.

5. Energiju ćete imati na pretek

Neke studije pokazuju da držanje mobilnih uređaja u neposrednoj blizini tela – npr. džepovima pantalona i torbicama priljubljenima uz odeću, može smanjiti količine testosterona u telu. Ovaj hormon nalazi se u organizmu oba pola, a izuzeztno je važan za muškarce i povezan s njihovim nivoom energije.

Izvor: zadovoljna.hr/nadlanu

Pogledajte još