Lopov ukrao 20 „škorpiona” – bez veze!?

0

Pripadnici beogradske policije uhapsili su Nenada Cicovića (24) zbog sumnje da je ukrao dve kutije u kojima je bilo 20 pištolja „CZ-999 škorpion“ iz Javnog carinskog skladišta na beogradskom Aerodromu „Nikola Tesla“. On je u skladištu zaposlen preko omladinske zadruge od 2010. godine!

Kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova, Cicović se sumnjiči da je u julu ove godine, posle smene, sa dve palete uzeo dve kutije u kojima je bilo 20 pištolja kalibra devet milimetara, sa rezervnim okvirima i pratećim priborom. Kutije sa pištoljima stavio je u kese koje je zatim odneo u naselje Crvenka kod Borče i zakopao ih u šumi.

Cicović je priveden nadležnom tužiocu Trećeg osnovnog tužilaštva u Beogradu uz krivičnu prijavu za tešku krađu na štetu fabrike „Zastava oružje AD“ iz Kragujevca. Kako „Alo!“ saznaje, priznao je krađu, ali je negirao da je nameravao da preproda oružje.

Tokom saslušanja odbrana osumnjičenog koji je tvrdio da za krađu nije imao poseban motiv, predložila je nagodbu sa tužilaštvom za priznanje krivice, što će biti razmotreno iduće sedmice. Tužilaštvo je posle saslušanja predložilo da mu se odredi pritvor zbog bojazni da će ponoviti krivično delo, rekao je tužilac Trećeg osnovnog tužilaštva Boris Pavlović.

Izvor: Alo

Foto: yayimages.com/ilustracija

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.