SAVET DANA: Ova namirnica "jede" vaše masti

U Holivudu je poznata Grejp dijeta. Datira iz 1930-ih godina, a omiljena je kod slavnih osoba, najviše kod pevačice Kajli Minog koja je i dan-danas primenjuje. Dijeta podrazumeva konzumiranje soka od grejpa svaki dan, uoči sva tri obroka.

Istraživanja japanskih nutricionista o uticaju grejpfruta na ishranu pokazala su da čak i oni koji nisu na dijeti, a u svakodnevni jelovnik uvrste ovo voće, nesumnjivo gube kilograme. Prosečno, oni koji su pojeli pola grejpfruta uz svaki obrok izgubili su 3 kg mesečno, dok oni koji su tri puta dnevno pili čašu soka od grejpa izgubili su 2,9 kg. Istraživanje je pokazalo i da postoji fiziološka veza između grejpfruta i insulina, jer hemijska svojstva ovog agruma smanjuju nivo insulina u krvi i podstiču mršavljenje.

(old_image)

Još jedna prednost grejpfruta je u tome što on sadrži 90 % vode, a svako voće sa visokim procentom tečnosti podstiče ispijanje još više tečnosti, daje više energije i ubrzava metabolizam. Dovoljno je da sebi uvedete novu naviku - svaki dan započinjite i završavajte čašom soka od grejpa.

Izvor: Srbija danas

Pogledajte još