Počinje nova sezona Das Boot jazz scene Ustanove kulture Parobrod

Branislav Radojković - bas, kontrabas, Fx bas

oran Milošević - bubnjevi, perkusije
Đorđe Mijušković -violina, Fx violina
Ivan Teofilović – saksofon, klarinet

Bend je nastao 2006. godine u Beogradu. Godinu dana kasnije snimili su prvi album pod nazivom “Naked Noyz”, a 2010. i drugi. Nastupali su na brojnim festivalima u zemlji i inostranstvu. Melodije i ritmovi koji su na repertoaru odraz su ličnog i zajedničkog sazrevanja benda kroz nastupe, dobre i loše trenutke.

NAKED bend je ovog leta završio snimanje svog trećeg albuma: Izdavač je Narrator records iz Mađarske. Album će se pojaviti do kraja novembra kroz digital download (itunes,dezzer...) i štampano izdanje CD-a.
U planu je promocija po svim zemljama regiona kao i Evrope, Japana itd…
Na CD-u će se naći 11 pesama. Omot radi Saša Vidaković. Fotografije Vladimir Miloradović.
U novoj postavi, pored starih članova: Branislav Radojković, Đorđe Mijušković i Goran Milošević, na klarinetu i saksofonu se prvi put pojavljuje i Ivan Teofilović.

Ulaz na ovaj događaj je slobodan!

Scena „Das Boot” Ustanove kulture „Parobrod“ polazi od muzičke improvizacije kao važnog segmenta savremenog umetničkog izraza i trasira svoj kurs ka džezu, pravcu u kome „komponovanje u trenutku" zauzima najznačajnije mesto. Na ovom putovanju pridružuju nam se domaći i strani muzičari koji stvaraju u različitim stilskim okvirima: od svingado bi-bap, džipsi i fjužn džeza.

Program Scene Das Boot nastao je u saradnji sa istaknutim violinistom Filipom Krumesom, aktivnim u nekoliko različitih sastava: Serbian jazz Bre!, Hot club of Belgrade i Shira U’tfila. Filip radi i kao umetnički direktor World Music festivala „Ethno.com”.

Scena Das Boot počela je sa radom u oktobru 2013, u okviru Ustanove kulture Parobrod čiji je osnivač Gradska opština Stari grad. Nalazi se na adresi Kapetan Mišina 6a.

Pogledajte još