A što nisam i ja pametna???

Soraja ulaže 1.000 evra mesečno u sebe? A čijih to evra, i šta još osim evra, to nikoga ne zanima, jel da? Stvarno, stvarno???

Znam da zvučim ogorčeno, ali to je zato što i jesam ogorčena. U ovoj zemlji ima barem 100.000 žena i devojaka koje su lepe i zgodne kao ona (često i lepše i zgodnije), ali one nikad neće moći ni da sanjaju da imaju taj novac.

A što? Zbog principa, zbog moralnih načela? Ne. Zbog inteligencije. Kad se rodiš sa njom, inteligencija je najveća kletva za ženu na Balkanu. Nijedan bogataš neće reći "Ako mi daš dva sata intelektualno stimulišućeg razgovora, dobićeš sve što poželiš." Ne. Ali će jednoj od onih za dva sata "kvalitetno provedenog vremena" da kupi BMW-a, ili stan, ili novu zadnjicu, grudi, bradu, zube, listove...

(old_image)

A zašto nisu onda inteligentne žene pametne na taj način? Zašto ne spuste kriterijume? Lepo ja kažem, inteligencija je kletva. Ne možemo ni da se pravimo glupe kako treba. Dame kojima se obraćam razumeju o čemu pričam.

Sve i kad pokusamo da za dobro svoje karijere/finansijske situacije/udobnosti izigravamo glupače i ugađamo idiotima sa više novca/moći od nas – opet ne uspevamo. Inteligencija ključa i nervira nas svaka glupost, svaki pogrešan stav, osuda iz neinformisanosti, predrasuda – do tačke kad moramo da "lanemo". A onda je sve puklo, što bi Balašević rekao, otišlo u Honduras. Kad vide da nije u pitanju glupača, vise nema napretka.

Samo EPSKI glupe devojke danas uspevaju. Gledajte Mis Silikona (ne smem ime da joj stavljam, čujem da voli da se razvlači po sudovima), Soraju, Staniju, Nives, Mimi Oro – nijedna ne ume da sklopi složenu rečenicu iz prve, ali svaka od njih ima sve o čemu mi možemo samo da maštamo – bar u materijalnom smislu.

Čak i ako smo zadovoljne prosečnom platom, prosečnim životom, putovanjima jednom godišnje, čak i onda je inteligencija kletva. Nijedna svekrva neće snaju koja "bi samo da pametuje", većina muškaraca neće ženu koja će im govoriti da nisu u pravu.

Zašto nisam pametna kao one...? Boli i čini me ogorčenom ovo stanje stvari. Umesto da budu nakaze kojima se podsmevamo, koje gledamo u cirkusima, one su preuzele termine koje su nekada imale kulturno-umetničke emisije i naučni programi...

Pu! I pamet i sve dođavola. Idem da psujem majku i oca što su me napravili sa više od dva grama mozga.

Pogledajte još