5 kobnih grešaka koje činite kad shvatite da ste se ugojili!

Ne preskačite obroke

Odluka tipa "od danas ne večeram" vam ništa dobrog neće doneti. Zašto? Preskakanje obroka vas može koštati i dobijanja dodatnih kilograma. Umesto da ih preskačete, znajte da je za dobro funkcionisanje metabolizma neophodno da imate pet manjih obroka. Na taj način ćete stabilizovati nivo šećera u krvi, i ono što je takođe bitno- nećete osećati glad.

Savet: Kada osetite snažnu glad, popijte čašu vode i uzimajte zdrave grickalice, kao što su bademi, lešnici...

Ne kažnjavajte sebe

Često poziranje pred ogledalom u premalim farmericama ili isticanje sopstvenih mana, i stalno podsećanje na onaj "šlauf" koji imate u predelu stomaka će vas samo još više baciti u očaj.

Savet: Prihvatite trenutno stanje (za sada) i krenite u pravljenje plana kako da se vratite na staru kilažu.

Čudesno: Znate li šta se zapravo događa sa ženskim telom u trudnoći?

Nemojte "visiti" na vagi

Ključ pametnog i zdravog mršavljenja krije se u doslednosti i strpljenju. Upravo zbog toga vaga sada nije vaša najbolja prijateljica. Mršavljenje je proces kroz koji telo mora da prođe. Isto tako, kilaža tokom dana značajno varira, pa vas par kilograma više na vagi može samo obeshrabriti.

Savet: Umesto toga, napravite plan ishrane, i merite se jednom u 15 dana.

Ne padajte na ekstremne dijete

Ne gledajte reklame koje vam savetuju da kupite određeni rpoizvod koji je "najbolji" za mršavljene i koji vas jedini može rešiti neželjenih kilograma. Takođe, zaboravite i na ekstremne dijete koje vas mogu dovesti u nepriliku jer su nezdrave i nakon njih će se svi ti kilogrami koji ste na težak način skinuli, vratiti.

Savet: Posavetujte se sa nuticionistom, i krenite u zdravo mršavljenje. Budite fizički aktivni i pijte najmanje 2 litra vode dnevno.

Izvor: zadovoljna/nadlanu

Pogledajte još