Pune ili u obliku srca: Oblik usana otkriva vaš karakter

Pune usne
Pune usne simbolizuju poverenje i hrabrost. Oni koji ih imaju u većini slučajeva mogu da reše složene situacije i zrače samopouzdanjem. Osim toga, osobe sa punim usnama su uglavnom duhovite i znaju dobro da se zabavljaju.

Široke usne
Osobe sa širokim usnama poput Džulije Roberts i En Hatavej su pune života i imaju veliki krug prijatelja sa mnogo različitih interesa. Kao pravi perfekcionisti, vrlo su uspešne i talentovane, te nastoje na tome da same kroje svoju sudbinu.

Tanke usne
Tanke usne su karakteristične za intuitivne, mirne i uravnotežene osobe koje su svesne i najmanjih detalja. Mogu posmatrati situaciju iz pozadine, ali napraviti pravi korak kada je to potrebno. Osetljivi izgled ovakvih usana može nas dovesti u zabludu, budući da deluju sramežljivo i preskromno, ali to je zapravo njihovo tajno oružje za pobedu u teškim situacijama, a obično izlaze kao pobednici iz svih rasprava i borbi. Osobe sa tankim ustima pune su ljubavi i vrlo su nežne samo ako uspete da ih uverite u vašu vernost i iskrenost.

Usne okrenute prema dole
Ovakav oblik usta često stvara utisak tužnog lica. Osobe sa ovakvim oblikom usta deluju tajanstveno i povučeno, što kod drugih stvara utisak da imaju previše tajni i uvek ostaju u pozadini. Zbog svoje dovitljivosti uvek su vrlo privlačne zbog čega ih smatraju oštroumnim i egzotičnim, ali su i vrlo izbriljive pa ih je teško zadovoljiti.

(old_image)

Usne u obliku srca
Žene sa usnama u obliku srca poput Riz Viterspun ili Hajden Panetijeri su nezavisne i zavodljive. Ovakav oblik usana pokazuje da se ne boje da uživaju u stvarima koje rade. Deluju glamurozno i ne boje se da kažu svoje mišljenje i preuzmu odgovornost za svoju sudbinu. Takođe, ove osobe imaju potrebu za ljubavlju i ljubaznošću. Nezavisnost i poverenje su još dve osobine ljudi koji imaju srcolike usne.

Nakrivljene usne
Vrh jednog ruba usta je okrenut prema gore, a drugi je spušten prema dole. Ovakve usne otkrivaju da je osoba brbljiva, puna života, ali i veliki mislilac. Ove osobe vole da se zabavljaju i izlaze. Uz to, posebna linija usana ukazuje na to da imaju mnogo uspeha u finansijskim pitanjima.

Šta još otkriva debljina usana?

Kada je gornja usna znatno tanja od donje – nesposobnost reciprociteta u odnosima.

Kada je tanja donja usna od gornje – osoba koja previše daje.

Pune okrugle usne – brižna i osetljiva osoba.

Kada su donja i gornja usna jednake debljine – dobronamerna i komunikativna osoba.

Velike usne – darežljiva osoba istančanog ukusa koja voli skupe stvari.

Male, stisnute usne – generalno jedna veoma egocentrična i manipulativna osoba.

Uske usne – samostalna osoba koja živi više ili manje povučeno, nije u mogućnosti da podeli
svoja dublja osećanja sa drugima.

Izvor: Žena

Pogledajte još