Mislio sam da spavaju, a oni su se gušili u krvi

Ubica je navodno policiji ispričao da su ga celo veče pratila dva muškarca i da je zato na autobuskoj stanici napao beskućnike Dragoslava Jeftića (70) i Denisa Penzela (45).

Bukara je policiju zvao misleći da neko na Autobuskoj stanici lomi stakla. Ispostavilo se da je tada Tomić ubijao Dragoslava Jeftića (70) i Denisa Penzela (45).

- Kada je policija došla, izašli smo napolje. Mislio sam da dvojica beskućnika spavaju. Čuli smo da jedan od njih krklja. Otišli smo do njih i ugledali lokve krvi i dvojicu muškaraca koji nepomično leže sa strašnim povredama - svedoči Bukara, dodajući da je video muškarca sa dugom kosom, za koga se ispostavilo da je ubica, kako odlazi preko mosta na Ibru.

Tomić se na saslušanju u Višem sudu u Kraljevu branio ćutanjem. U policiji je, međutim, bio pričljiv. Rekao je policajcima da su ga “celo veče pratila dvojica muškaraca” i da je zbog toga na stanici napao dvojicu beskućnika, koje je brutalno ubio.

Inače, priča se da kao srednjoškolac Tomić nikada nije bio agresivan. Ali drastična promena se najverovatnije dogodila u poslednjih godinu dana, nakon završetka Srednje ekonomske škole. Retko ko ga je viđao. Katkad bi ga sretali u parku u centru Raške, gde bi sedeo sam na klupi, sa dugom kosom i obučen u crno.

- Samo je ćutao i posmatrao, uglavnom noću
- rekle su nam devojke koje smo sreli u parku.

Profesori u Ekonomskoj školi u Raški ne mogu da veruju da je Petar počinio takav zločin. Bojana Veselinović, njegov razredni starešina, kaže da je Tomić u školi bio divan mladić.

Incident u kafiću

- Petar je menjao muziku u kafiću, a neki momak mu je rekao da prekine. Tomić ga je udario flašom po glavi, ali je dobio batine - čuli smo od mladića kod škole.

- Vaspitan, miran, dobar đak, inteligentan, sa dobrim ocenama. Bio je povučen, nije išao na ekskurzije, a ni na maturi nije bio. Jednom sam videla kako hoda po ogradama i skače sa njih, i baš sam se uplašila. Pozvala sam njegove roditelje i majka mi je rekla da ne brinem, jer on to radi već neko vreme i da je spretan. Verujte, kada sam pročitala njegovo ime u novinama, morala sam da popijem tablete za smirenje –
priča Bojana.

Da su se neke promene dogodile sa Petrom nakon škole, primetili su pojedini njegovi školski drugovi i o tome obavestili razrednu.

- Pozvali su me telefonom i pitali da li sam videla Petra skoro. Rekla sam da ga nisam viđala, a oni su mi pričali da drugačije izgleda - priča Bojana za “Blic”.

etrova Majka Violeta Tomić ispričala nam je juče da joj je policija rekla da je njen sin „počinio tu stravičnu stvar“. Vidno potresena, žena nije želela da priča o tome šta je prethodilo ubistvu niti da govori o svom sinu i njegovom ponašanju.

- Policija je pretresla kuću. Ne znam šta su odneli. Nisam bila kod kuće - rekla nam je majka i poručila da nismo poželjni na njihovom posedu. Posle toga nam je zalupila ulazna vrata.

Izvor: Blic

Pogledajte još