Izbacite iz života ovih 10 ogromnih izvora stresa!

1. Rešite se potrebe da udovoljite drugima.

2. Prestanite da se pravdate.

3. Nemojte da osećate kao da na sve morate momentalno reagovati, neke stvari mogu i pričekati.

4. Dopustite sebi da budete nedostupni za druge, kada za tim osetite potrebu. U redu je da nekada odbijete poziv na druženje.

5. Prestanite da verujete da vam je potrebna baš ta jedna stvar koju nemate, da biste bili srećniji i uspešni. Nije istina da postoji samo jedna stvar čija je moć tolika da ona vlada vašim uspehom i neuspehom. Uvek postoji neka druga prilika.

6. Kontrolišite svoju želju za hvalisanjem. Postoje ljudi koji će vas videti onakve kakvi zaista jeste, a da ne morate im se dokazujete. Ti su jedini pravi!

7. Prestanite da pokušavate da budete prihvaćeni od strane svih. Nikada vas neće svi prihvatiti i to je u redu. Vaš posao je da prihvatite tu činjenicu.

8. Zapamtite da vi ne morate znati svaki detalj.
Život ponekad funkciše na misteriozan način.

9. Odbacite ideju da morate da budete savršeni. Greške se događaju svima. U redu je da neko bude svedok vaše ludosti.

10. Ne izazivajte sebi dodatni stres time što ćete smatrati sebe odgovornim za sve ljude u vašem okruženju. Verujte da će im pomoći univerzalna sila ljubavi i pravde koja je ista za sve. Pružanje podrške i pomoći drugima je divno, ali kada to počne izazivati stres, vreme je da pustite situaciju da teče vlastitim tokom.

Kada klonete pod teretom stresa, odbacite nešto tog tereta i dobit ćete novi polet, svežu energiju, bićete otvoreniji i ekspresivniji.

S tom novom energijom i možete pomoći većem broju ljudi.

Izvor: stil.kurir-info.rs

Pogledajte još