Stres koji ne morate da trpite: Najstresnije poslovne situacije i kako se nositi sa njima

ŠEF vas izluđuje, šuška se da će biti otkaza, a kolege sav posao prebacuju na vas? Ne želite da se nervirate, ali to je jače od vas. Prema nekim istraživanjima, za 70 odsto stresa u našim životima kriv je posao, pa stručnjaci savetuju kako da se izborite sa tri najstresnije poslovne situacije.

* Shvatate da nećete završiti posao na vreme - mnogi šefovi nemaju predstavu koliko vremena je potrebno da bi se neki zadatak obavio. Ako vaš poslodovac pretera i zatraži nemoguće, objasnite mu da ne možete da završite posao u roku koji je on zamislio. Ali, vodite računa da mu precizno saopštite zašto vam treba još vremena, da ne bi pomislio da ste nesposobni.

* Šuška se da će biti otkaza - Dok ne budete sigurni da je to proverena informacija, a ne samo glasina, nemojte paničiti. Kako biste umirili sebe, počnite da razmišljate o rezervnom planu.

* Kolega je reagovao neprimereno
- Kada se kolega, bez ikakvog vidljivog povoda, brecne na vas, najlakše je uzvratiti istom merom. Ali, ako ikako možete, ostanite smireni. Kasnije, kad se strasti stišaju, porazgovarajte sa kolegom. Tako ćete izbeći nepotrebno produbljivanje konflikata.

Nadlanu / izvor: Novosti

Pogledajte još