NIJE SAMO ZA BOLOVE: 4 neverovatne koristi aspirina!

1. Smanjuje pojavu peruti
Zbog salicilne kiseline koju sadrži, a koja je sastojak i mnogih šampona protiv peruti, aspirin može pomoći u borbi protiv tih dosadnih belih ljuskica. Zdrobite dva ili tri aspirina i pomešajte ih s uobičajenom količinom šampona koju koristite za svako pranje kose. Dobro umasirajte mešavinu u teme, ostavite da deluje tri do pet minuta pa temeljito isperite.
2. Smiruje ubode i ugrize
Zahvaljujući svojim protivupalnim svojstvima, aspirin može smanjiti crvenilo, natečenost i bol od uboda i ugriza insekata. Navlažite tabletu aspirina i stavite je da deluje na ubodenom području nekoliko minuta.
3. Uklanja mrlje
Za uklanjanje mrlja od znoja izmešajte u posudi tri zdrobljena aspirina i pola čaše tople vode. Namočite zamrljani deo majice u posudu i neka tako odstoji barem dva sata. Nakon toga, kao i inače operite majicu. S istom mešavinom možete ukloniti i mrlje od nikotina ili trave na rukama. Nanesite rastvor na mrlje, ostavite da deluje 15 minuta, a zatim ruke temeljno operite.
4. Pospješuje rast biljaka
Aspirin je koristan i za sve vrste biljaka, bilo da su unutrašnje ili spoljne, jer ih čini otpornijima i pospješuje njihov rast. Rastopite jedan aspirin u tri i po litra vode i pošpricajte biljke. Želite li produžiti život svežem cveću u vašoj vazi, odnosno sprečiti pojavu gljivica i plesni, dodajte u vodu u vazi jedan aspirin.

Izvor: haber

Pogledajte još