Lekovita moć jabukovog sirćeta: Čisti kosu i uklanja bradavice!

Nekoliko gutljaja razređenog jabukovog sirćeta podiže energiju i uklanja gorušicu, a kao narodni lek za mnoge boljke koristi se vekovima. Na primer, za pomoć pri mršavljenju ulijte dvije kašike jabukovog sirćeta u 500 ml vode. Napitak se uzima nekoliko puta tokom dana. Istraživanja upućuju na blag, ali postojan gubitak težine kod ljudi koji su pili razređeno jabukovo sirće. Pokazalo se kako ono može da pomogne u rastapanju masnoća sa stomaka i mršavljenju. Želite li da smanjite kiselost i ublažite gorušicu, uzmite jabukovo sirće.

Stručnjaci tvrde kako je dovoljno progutati čašičicu sirćeta i zatim popiti čašu vode. Za nekoliko minuta počećete da osećate olakšanje. Ali pazite - jabukovo sirće ne pomaže ako imate čir. Može biti efikasan i kod alergija jer čisti sinuse i otvara disajne puteve, usput ublažavajući upalu grla i glavobolju. Takođe čisti krv od toksina, snižava povišeni krvni pritisak i mogućnost stvaranja ugrušaka, a pomaže i u regulaciji nivoa holesterola, masnoća i šećera u krvi. Zbog antibakterijskog delovanja deluje i na probavu.

Pektin iz jabukovog sirćeta doprinosi održavanju normalnog nivoa holesterola u krvi

A zato što može da sniziti nivo šećera u krvi, posebno je dobar za ljude koji boluju od dijabetesa tipa 2.

Smatra se da jabukovo ocat podstiče i lučenje želučane kiseline te pomaže telu da iskoristi hranljive materije. Takođe, štiti crevnu floru od toksičnih bakterija, smanjuje nadutost i proliv i regeneriše sluznicu creva. Jabukovo sirće pomoći će vam i u nedostatku koncentracije jer pospešuje mentalne sposobnosti, a pomaže i ako imate problema sa spavanjem.

ČISTI PERUT I KOSI DAJE SJAJ I VOLUMEN
Za uklanjanje peruti natopite teme i kosu čistim jabukovim sirćetom i pustite da odstoji pola sata, a zatim isperite. Njime možete isprati kosu nakon šamponiranja umesto nanošenja regeneratora. Napunite praznu bočicu s pola kašike sirćeta i šoljicom hladne vode. Polako prelievajte mešavinu preko kose tako da se dobro natopi. Nakon nekoliko tretmana jabukovo sirće će vidljivo povećati volumen i dati sjaj kosi.
UKLANJA BRADAVICE

Namočite vatu jabukovim sirćetom, prislonite je na bradavicu i učvrstite flasterom. Držite vatu na tome mestu preko noći i nakon nekoliko dana bradavica bi trebala da otpadne. Ponovite tretman nekoliko puta nakon što bradavica otpadne kako biste sprečili njen ponovni rast. Jabukovo sirće je dobro i za uklanjanje fibroma, izraslina na koži.

Izvor:24sata.hr

Pogledajte još