Labelo kao stimulans i još 77 ludih činjenica o seksu

1. Vaše grudi mogu da se uvećaju za oko 25 odsto kada ste uzbuđeni i tada postaju super osetljive.

2. Moguće je da muškarac doživi orgazam, a da pri tom ne ejakulira. Pa zato ako ne vidite, hm, dokaz, to ipak ne znači da on folira.

3. Prosečna brzina muške ejakulacije je 45 km/h. Vau!

4. Nervni završeci klitorisa se protežu na „mons pubis“ (mesto koje je obraslo pubičnim dlačicama) i zato osećate zadovoljstvo dok se priljubljujete uz partnera.

5. Ne samo što je fantastičan iz očiglednih razloga, već orgazam ima još neka blagotvorna dejstva koja mu idu u prilog. On izaziva lučenje endorfina, koji je prirodni analgetik, kao i oksitocina, koji će učiniti da osećate veću bliskost sa partnerom.

6. Najveći penis na svetu trenutno ima 23 cm u opuštenom stanju i 34 cm kada je u erekciji.

7. Stimulacija bradavica aktivira isti deo mozga kao i stimulacija klitorisa, vagine i grlića materice, pa će vam posvećivanje pažnje svim ovim zonama istovremeno doneti ogromnu zabavu.

8. Vaterpolisti imaju najveće šanse da izazovu uzbuđenje kod žena.

Ova hrana prevazilazi orgazam

Tri top jela za koja žene kažu da bi ih odabrale nekada i pre nego seks

9. Čokolada

10. Odrezak

11. Suši

12. Intenzivirajte njegov užitak prilikom oralnog seksa tako što ćete mu milovati unutrašnje strane butina. U blizini su genitalija, pa će mu dodatni priliv krvi pojačati užitak.

13. Stanovnici koji žive u većim gradovima češće glume orgazme u odnosu na stanovnike manjih gradova.

14. Prodiranje ne podrazumeva samo penetraciju. Tada dolazi do savijanja mišića vašeg karličnog dna, a to je okidač koji pokreće poznate orgazmične grčeve.

15. Klitoris ima oko 8.000 nervnih završetaka...

16. ...I ne prestaje da raste. Do 34. godine vaš klitoris je četiri puta veći nego što je bio u pubertetu.

17. Muškarci koji imaju seks u vezi u kojoj su posvećeni, doživljavaju snažnije uzbuđenje i zadovoljstvo nego muškarci koji praktikuju neobavezan seks.

18. U proseku, Srbi svoj seksualni nagon ocenjuju sa 9, na skali od 1 do 10.

19. Tipičan ženski orgazam traje 25 sekundi.

20. Vođenje ljubavi od tri do pet puta nedeljno može da spreči pojavu erektilne disfunkcije, kasnije u životu, pošto redovna aktivnost angažuje mišiće koji „ga“ održavaju u formi.

Seks i grad

21. Moskva
88% muškaraca kaže da vole da budu alfa u toku seksa

22. London
21 put u proseku pomisle na seks u toku dana

23. Amsterdam
18 Prosečan broj seksualnih partnera

24. Paris
77% kaže da su ljubitelji vibratora

25. Rim
41% kaže da su najraspoloženiji za seks uveče

26. Atina
56% kaže da su imali seks na otvorenom

27. Barselona
43 Prosečno trajanje ljubavne seanse u minutima

28. Prag
44% kaže da su ekstremno avanturistički nastrojeni u krevetu

29. Budimpešta
28% je slalo „nevaljale“ tekstualne poruke

30. Berlin
59% želi da seks traje duže

31. Najnovija istraživanja otkrivaju da vrhunski jak orgazam može da usreći čoveka kao dobitak od 100.000 evra.

32. Ako nanesete balzam za usne sa ukusom peperminta pre nego što ga poljubite, mentol će aktivirati receptore za hladno u njegovom telu i poslaće senzacije uzbuđenja pravo „tamo dole“.

33. Žene mogu da imaju vlažne snove. Oni se najčešće dešavaju tokom REM faze, kada se povećava dotok krvi u vaginu.

34. Još jedan razlog da ga iznenadite u visokim čizmama iznad kolena: imate veće šanse da doživite orgazam ako su vam stopala topla.

35. Brzi način da se ubacite u pravo raspoloženje: grlite svog dečka 30 sekundi. Na taj način se povećava nivo oksitocina u vašem organizmu (poznatijeg kao hormon bliskosti), a i vaš libido postaje jači.

36. Količina sreće koju muškarac oseća u vezi zavisi od toga koliko često ga njegova devojka dodiruje. Zato, zaposlite svoje ruke.

37. Studenti u proseku masturbiraju 15 puta mesečno, a devojke u proseku 5 puta mesečno.

38. Dobre vesti: šanse da žena doživi orgazam se povećavaju kako ona postaje starija.

39. Trideset osam odsto žena rado upražnjava analni seks.

40. Možda i ne želite „previše“ da se zbližite sa njegovim prijateljima. Muškarci, čije devojke provode više od njih vremena sa svojim prijateljima, imaju 90 odsto veću verovatnoću da im se pojave poteškoće u vezi sa postizanjem erekcije, zbog toga što se osećaju manje muževno.

41. Ako se nalazite u društvu svog dragog dok jedete celer, može da vam se desi da poželite da skočite na njega. Dok žvaćete povrće, oslobađaju se sićušni mirisni molekuli koji vam izazivaju uzbuđenje.

42. Seks za vreme menstruacije može da ublaži neprijatne grčeve. „Mnogo“ bolje od lekova.

43. Ako je on nadomak orgazma, kupite malo vremena tako što ćete (nežno) da stegnete vrh njegovog penisa u trajanju od nekoliko sekundi.

44. Naučnici su otkrili da su voćne mušice, kojima je bio uskraćen seks, pile veće količine alkohola, u odnosu na one kojima je bilo dozvoljeno da se pare (ko istražuje ove stvari?).

45. Dodirivanje bočnih strana njegovog torza pokreće nerve koji kontrahuju njegove karlične mišiće i tako čine erekciju snažnijom. Dvostruka pobeda.

46. Istraživanja pokazuju da seks može da osnaži vaš imuni sistem.

47. Sperma ima moć da sačuva lepotu vašeg osmeha. Ona sadrži koktel minerala među kojima su cink i kalcijum, koji sprečavaju kvarenje zuba. OK, ali mi bismo ipak da ostanemo pri tečnosti za ispiranje zuba.

48. Ako nanesete par zrnaca soli na svoj jezik pre nego što počnete oralno da ga zadovoljavate, možete da ublažite refleks povraćanja.

49. Današnje devojke u dvadesetim imaju seks tri puta više godišnje, u odnosu na njihove majke u tim godinama.

50. Prilikom vođenja ljubavi troši se oko pet kalorija u minuti.

51. Kada se poljubite sa nekim, razmenjujete brojne hormonalne i zdravstvene informacije. To je način na koji vam priroda omogućava da podsvesno procenite da li se seksualno slažete sa nekim frajerom ili ne.

52. Želite da vam vaš dečko češće govori koliko ste sjajni? Prenesite mu poruku da vas komplimenti uzbuđuju i olakšavaju postizanje orgazma.

53. Veći broj žena u odnosu na broj muškaraca smatra da je loš seks poguban za vezu - 50 odsto dama ima ovakvo mišljenje, naspram samo 44 odsto džentlmena.

54. Čak osam od deset frajera otkriva da im je poza otpozadi omiljena.

55. ...a sedam od deset odsto žena da im je ta poza među prve tri omiljene.

56. Žene sa izraženijom izbočinom na sredini gornje usne imaju veće šanse da dožive orgazam.

57. Kada vas dodirne muškarac, temperatura vašeg tela poraste tri puta više, nego u situaciji kada vas dodirne žena.

58. Vaša temperatura je najviša u trenucima kada vam on dodiruje grudi ili lice (a najniža kada vam dodiruje ruke ili dlanove).

59. Istina: i muškarci mogu da dožive višestruke orgazme. Poboljšajte njegove šanse tako što ćete nastaviti da ga zadovoljavate i pošto je doživeo orgazam (samo budite nežni - on će biti izuzetno osetljiv „tamo dole“).

60. Seks zaista može da vam pomuti razum: postoji fenomen koji se zove privremena amnezija (prolazni gubitak pamćenja koji još nije dovoljno istražen), a može da bude izazvana izuzetno energičnim seksom.

61. Muškarci pomisle na seks oko 19 puta na dan.

62. Žene? Deset puta.

63. Istraživanja otkrivaju da su njegove fantazije češće usmerene na vaše zadovoljstvo, nego što su vaše usmerene na njegov užitak.

64. Predigra stimuliše deo mozga koji se zove hipokampus, koji je takođe zadužen za pamćenje.

65. Mapa zadovoljstva za vaše grudi. Nacrtajte tačke koje su najosetljivije i koje želite da budu stimulisane, a onda mapu poklonite svom dečku.

66. Što muževnije muškarac izgleda, više puta ćete doživeti orgazam.

67. Najorgazmičniji seks za ženu: solo. Drugo mesto: oralni. Treće mesto: P-u-V.

68. Kako vaše uzbuđenje raste, prirodna reakcija je da zadržite dah. Ali dajte sve od sebe da dišete - od toga će vaš vrhunac biti još intenzivniji, pošto veće količine kiseonika odlaze u genitalije i vaše zadovoljstvo će biti snažnije.

69. On ne dobija jutarnju erekciju zato što čezne za seksom (mada ga verovatno neće odbiti). U toku REM faze sna, krvotok ka njegovom penisu postaje snažniji, a to može da rezultira erekcijom.

70. Parovi najčešće posle dve godine u vezi osveženje u seksu traže u seks igračkama.

71. Neposredno pred seksualni odnos, niži deo vaše vagine se sužava kako bi penis bio bolje obuhvaćen. Znači, da, dovoljno ste uski.

72. Najverovatnije ćete izgubiti usredsređenost na okolinu u toku seksa u periodu od 2. do 3. minuta.

73. Bez obzira na to šta muškarci pričaju, sperma nije niskokalorična. Štaviše, većim delom je čini šećer.

74. Ako vaš partner ima problema sa održavanjem erekcije, birajte poze u kojima će veće količine krvi stizati u njegov penis, kao što je stojeći seks ili poza otpozadi. Izbegavajte položaj u kome ste vi gore, jer u toj situaciji njegova erekcija mora da se bori i sa gravitacijom.

75. Žene češće fantaziraju o seksu sa poznatim ličnostima, a muškarcima je u fantazijama češće zastupljen grupni seks.

76. Četrdeset šest odsto ljudi smatra da je veća verovatnoća da vide Jetija nego da dožive vrhunac u isto vreme kada i njihov partner/partnerka.

77. Kada je muškarac uzbuđen, u njegovom znoju se pojavljuju hemikalije koje su povezane sa ženskim uzbuđenjem.

78. Vaš orgazam će biti eksplozivniji ako neposredno pred vrhunac podignete kukove i stegnete svoje karlične mišiće.

Izvor: cs

Pogledajte još