Najbolje seks poze za 5 različitih situacija

Najbolja seks poza za pravljenje bebe
Činjenica je da, barem teoretski, možete da zatrudnite u bilo kojoj seks pozi i da poza nikada ne sme da bude jedna vrsta „zaštite" koju koristite da sprečite neželjenu trudnoću. S druge strane, ukoliko tražite pozu u kojoj ćete imati najveću šansu za trudnoćom, to je onda klasični misionarski položaj (muškarac je gore) uz dodatak tzv. „nagiba karlice", odnosno pomeranja karlice prema gore. Stavljanje jastuka ispod guze pomoći će vam da podignete karlicu, što će omogućiti njegovim „plivačima" da lakše dođu do vašeg jajašca. Isto tako, ne zaboravite na svoj orgazam, budući da on povećava šansu da ostanete trudni.

Najbolja seks poza za podizanje samopouzdanja
Ukoliko imate problema sa samopouzdanjem za vreme intimnih trenutaka ili vam neki do vašeg tela predstavlja izvor srama ili frustracije, najbolji lek za to nalazi se u dve ključne reči - vi gore. Osim što će vaše preuzimanje inicijative i kontrole biti izuzetno seksi vašem muškarcu, činjenica da upravo vi kontrolišete situaciju biće vam pravi izvor samopouzdanja. Ne bojte se da isprobate različite položaje - naravno, samo one u kojima vi vodite igru.

Najbolja seks poza za maksimalni ženski užitak
Devojke, dobro čitajte. Naime, ako je verovati seksolozima, najbolja poza za maksimalan ženski užitak je ona koju verovatno nikada niste probali - radi se o varijaciji klasičnog misionarskog položaja i jedna je od retkih poza za koju postoji naučna potvrda da, ukoliko se izvede ispravno, ima najbolju šansu da žena doživi vaginalni orgazam za vreme seksa. Sastoji se od toga da muškarac „klizne" ramenima ispred vaših, a trik leži u tome da se više trljate i pritiskate karličnim područjima, a manje izvodite klasično seksualno „guranje". Ovakav način osigurava najveću stimulaciju klitorisa, zbog čega mnoge žene ovako mogu doživjeti orgazam.

Najbolja poza za seks sa obdarenim muškarcem
Slatke brige, reći će mnogi, ali to baš i nije tako. Naime, često se govori da veličina nije bitna, već isključivo ono što muškarac zna da radi. U istinitost ove tvrdnje nećemo ulaziti, ali svakako se možemo složiti da je doista važno koliko dobro muškarac „barata" svojim ponosom, posebno ako je njegov penis pozamašne veličine i obima. Bilo kako bilo, u ovakvoj situaciji je važno da ništa ne prepustite slučaju, budući da to može nezgodno da povredi ženu, posebno ukoliko ste sitnije građe. Muškarac treba da leži na boku, a žena treba da ga raširenim nogama obgrli oko struka. Ova poza, iako neobična, omogućava ženi da kontroliše koliko „duboko" želi svog muškarca u sebi, a istovremeno ne pokvari doživljaj ni jednom, ni drugom.

Najbolja seks poza ukoliko vaš muškarac ima mali penis
Stručnjaci tvrde da je sama veličina penisa gotovo beznačajna za ukupan kvalitet seksualnog života u vezi, ali to ne znači da ne postoje poze u kojima se i mala veličina može maksimalno „iskoristiti". Apsolutno najbolja poza za to je ona u kojoj ste vi gore, ali s jednom ključnom razlikom od klasičnih poza. Naime, najbolji efekat se postiže tako što ćete se okretati u krug na njemu, umesto da se pomerate gore i dole, budući da tako rizikujete da isklizne iz vas, a to može da povredi muškarca. I misionarski položaj je dobar, posebno onaj gde držite svoje noge na njegovim ramenima. To će mu omogućiti da dublje penetrira i do kraja iskoristi svoju dužinu. Ili kratkoću.

Izvor: Cosmpolitan

Pogledajte još