4 saveta za vizuelno duže noge

0

Bez obzira imate li kratke noge koje želite vizualno produžiti ili duge koje dodatno želite naglasiti, poslužite se našim savetima…

1. IZBEGAVAJTE CIPELE SA KAIŠIĆEM OKO ZGLOBA

Znamo kako savršeno pašu uz suknju olovka kroja i koliko su udobne i stabilne, ali kaišići će vizualno prerezati vaše noge zbog čega će vam one delovati kraće nego što zaista jesu. Držite se štikli u nijansama boje kože te platformi koje će naglasiti vaše zglobove, a time i dužinu nogu. Što je nijansa cipela bliža boji vaše kože, to će vam noge delovati duže.

2. NOSITE PANTALONE U BOJI CIPELA

Nošenje pantalona i cipela iste boje, vizualno će produžiti noge jer će se boje stopiti pa granica između pantalona i cipela neće biti toliko vidljiva. Pravila o ovoj iluziji vrede i za čarape ukoliko npr. nosite haljinu. Ako je ikako moguće, pronađite identičnu nijansu cipela i donjeg dela odeće.

3. MINI SUKNJE I VRUĆE PANTALONICE VISOKOG STRUKA

Kratke stvari najbolji su prijatelji vizualnog produživanja nogu. Upravo iz tog razloga, trebalo bi da češće nosite kratke suknjice i pantalonice, samo pazite da dužina, odnosno manjak iste ne deluje neukusno. Dobar izbor su kratke suknje i šorcevi visokog struka, jer ipak prekrivaju malo više tela od odeće niskog struka koja osim što zna delovati vulgarno, vizualno skraćuje figuru. Svakoj ženskoj silueti, kada je dužina nogu u pitanju, imponuje upravo visoki struk. Osim toga, vitkost i dužinu nogu naglasite pufastim, balon suknjicama ili suknjicama u slojevima, a izbegavajte pripijene modele.

4. BIRAJTE CIPELE NA ŠPIC

Cipele na špic vizuelno produžuju stopala, ali i kompletne noge pa imajte barem jedan pošteni par u svom ormaru. Brojne strane zvezde s razlogom biraju upravo pointy pumps.

Cosmopolitan.hr/Nadlanu

Foto: yayimage

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.