Tražiš novu ljubav? Evo kako da izbegneš "klonove" svog bivšeg!

Koliko ti se puta dogodilo da si posle prekida novu ljubav potražila s tipom koji je ispao klon tvog bivšeg dečka? Događa se i najboljima, a ako pokušaš da uđeš u vezu s takvim muškarcem, vrlo verovatno će završiti kao i ona s njegovim prethodnikom. Većini je žena sasvim jasno da nije pametno potražiti novu ljubav u naručju klona bivšeg dečka, ali većina radi upravo to. Razlog je jednostavan - tražimo sigurnost koja dolazi iz činjenice da nam klon bivšeg deluje poznato. Uz to, podsvesno pokušavamo da dokažemo da nije stvar u nama, nego u bivšem i da će s klonom sve biti drugačije. Izbeći klona svog bivšeg dečka je lako, ali moraš biti spremna na to.

Reši se prtljaga
Većina žena želi što pre da uđe u novu vezu i zaboravi na staru, što nije loš plan, ali upravo taj plan doprinosi tome da pronađemo nekog jako sličnog našem bivšem. Ako ti se po glavi još uvek vrti bivši dečko, veće su šanse da ćeš stvari koje su ti se sviđale kod njega tražiti i u nekom drugom, a to je najbolji način da završiš sa klonom.
Napravi popis
Sigurno postoje stvari koje ti se nisu sviđale kod bivšeg. Ako želiš da izbegneš njegovog klona, dobro je napraviti popis upravo tih stvari. Što više karakternih osobina navedeš kao negativnu stranu tog bivšeg, to su veće šanse da ćeš upravo te osobine izbegavati kod novog dečka. Na taj način smanjuješ šanse da završiš sa klonom svog bivšeg.
Proširi vidike
Svaka od nas sanja o visokom, zgodnom dečku sa odličnim smislom za humor, ali vrlo je često upravo to razlog zbog kojeg ne dajemo šansu nikom drugom. Ne kažemo da moraš u potpunosti odustati od standarda, ali tu i tamo nije loše pogledati što se krije među tipovima koji se ne uklapaju baš savršeno u tvoju viziju idealnog muškarca.

Izvor: index.hr

Pogledajte još