Da li je bilo ko iznenađen? Pekaru u Novom Sadu su kamenovali - navijači

Oni su uhapšeni zbog demoliranja pekare "Evropa", obojica su podmladak navijačke grupe "Firma", redovno su posećivali utakmice, a i ranije su pravili sitne incidente. M.L. već ima prijavu za nedozvoljeno držanje oružja. Kako kažu u policiji, demoliranje pekare bio je jedan od načina dokazivanja pred starijim "firmašima".

"M.L. je išao do prošle godine kod nas u školu, bio je problematičan, drskog ponašanja, bežao sa časova ali nije bio veliki izgrednik. Nastavnici su zajedno sa njegovom majkom, koja ga sama odgaja, radili sa njim, trudeći se da ga izvedu na pravi put. Ona se zaista trudila da ga promeni i mnogo me iznenađuje što je baš on učestvovao u ovakvom incidentu", rekao je Žarko Mušicki, direktor OŠ "Žarko Zrenjanin", koju je ovaj momak pohađao.

Zbog demoliranja ćevapdžinice "Baš ćevap" u Ulici Maksima Gorkog juče popodne privedene su i u policiji zadržane još dve osobe. Policija je rastvetlila i slučaj paljenja džamije u Subotici i privela dvojicu maloletnika, jedan je srpske nacionalnosti iz Novog Sada, a drugi je mađarske nacionalnosti iz Subotice.

D.P. (15) je juče izveden sa nastave iz Srednje mašinske škole i uhapšen, a sumnjiči se da je za vikend, dok je bio u poseti kod bake u Subotici, sa svojim drugom zapalio vrata džamije Muhadžir.

Novosadska policija nastavlja sa privođenjem osumnjičenih za demoliranje novosadskih pekara, poslastičarnica i ćevapdžinica, koje je usledilo posle incidenta na utakmici Srbija-Albanija, a sve lokale čiji su vlasnici Albanci ili muslimani do daljeg će obezbeđivati policija i Žandarmerija.

Izvor: 021.rs

Pogledajte još